1e Divisie A Veldhandbal VERSLAG: VVW – DSO Vandaag - TopicsExpress

1e Divisie A Veldhandbal VERSLAG: VVW – DSO Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. Nadat het de hele ochtend had geregend, kwam het zonnetje lekker door om 13:00 uur. DSO kwam op bezoek. We kennen DSO als van de afgelopen 5 jaar. Het team is deze 5 jaar vrijwel niet gewijzigd en ook de coach is honkvast. Zij kennen ons dus goed, maar wij hun ook. Wat zeker was, is dat we flink aan de bak moesten om de punten in Wervershoof te houden. We begonnen weer met enkel drie dames speelsters in de basis, de rest werd aangevuld met jeugd. Wegens blessures en privé omstandigheden waren we weer niet compleet. We begonnen de wedstrijd goed. Linelle onderschepte, na enkele seconden na het fluitsignaal, de bal en zette via de break de 1-0 op het scorebord. DSO scoorde ook, maar het was Linelle die na goede druk van Rowie en Fanny, kon doorbreken en weer de voorsprong pakte. DSO kwam weer terug en pakte zelfs een lichte voorsprong. We stonden niet scherp in de dekking en DSO kon via hun cirkelspeelster een paar keer doorbreken. Via scores van Sanne uit de hoek en Linelle konden we bij blijven. Het tempo lag te laag en het werd eigenlijk een gevecht in de vierde fase. Hier liepen beide ploegen tegen een tijdstraffen aan en werd de sfeer een beetje grimmig. Linelle was goed op dreef en scoorde in de eerste helft maar liefst tien keer. Jorien bepaalde met een prachtig schot vanuit de hoek de ruststand van 12-14. Twee doelpuntjes achter, nog niks aan de hand. We moesten het tempo opschroeven en via de snelle tweede fase onze doelpunten pakken. De tweede helft begon slecht, Esther en Fanny konden nog een doelpunt scoren, maar daarna werd het slordig. Heeeeel slordig. Ballen kwamen niet aan, werden geblokt en onderschept door DSO. In de dekking kregen we voor het minst of geringste een penalty tegen, maar we stonden sowieso te slap te verdedigen. Tempo wilde we wel maken, maar de eindpass kwam niet aan. Tien minuten lang hebben we niet gescoord en stonden in die fase gelijk 14-22 achter. Toch lieten we het er niet bij zitten. De laatste 15 minuten was de wedstrijd weer in evenwicht. Jorien scoorde mooi vanuit de hoek en Esther scoorde prachtig van afstand. Dichterbij kwamen we niet, want DSO bleef ook scoren. We worden overlopen en Rowie werd hier het slachtoffer van. De DSO speelster deed een overhaal, maar tikte daarbij vol tegen Rowie haar neus, wat een bloedneus opleverde. Het noodlot sloeg ook voor Linelle toe, bij het aanzetten, knapte er iets in haar hamstring, waardoor ze het veld moest verlaten en wellicht voor enkele weken uitgeschakeld is. De stand kon niet meer omgebogen worden en de wedstrijd ging verloren met 20-28. Een fikse tegenslag voor VVW, maar aan de andere kant ook een mooi leermoment. Voor ons is het nu zaak om volledig en intact aan het begin van het zaalseizoen te staan. We proberen geen punten meer te verliezen om het veld en dan gaan we na de winter deze tegenslag weer recht poetsen.
Posted on: Wed, 11 Sep 2013 19:00:04 +0000