Avspark: Inför Halmstads BK - AIK Efter en förnedrande - TopicsExpress

Avspark: Inför Halmstads BK - AIK Efter en förnedrande cupförlust mot division 1-motstånd får AIK en snabb möjlighet till revansch då man beger sig ner till Örjans Vall och ett möte med Halmstads BK. Toppstriden i Allsvenskan är med tio omgångar kvar stenhård och fyra lag ligger inom tre poäng. De blivande SM-guldvinnarna är definitivt bland dessa lag… Avspark söndagen den 25 augusti, kl 15:03. 2-3 mot Sandvikens IF var absolut inget bra resultat och AIK:s cupresa 2013/14 både startade och avslutades på Jernvallen i torsdags. Efter att ha radat upp bra halvlekar under sommaren har de senaste fem (plus förlängning) halvlekarna inte hållit samma kvalitet som tidigare och ska AIK hänga på i toppstriden krävs det två bra halvlekar mot Halmstads BK på söndag. Nabil Bahoui fortsatte att visa storform då han i cupmatchen gjorde AIK:s två mål och fortsatte tvåmålsgörandet som han inledde hemma mot Åtvidabergs FF i måndags. Trots de två målen var Bahoui den mest nedslagne spelaren efter förlusten då han missade straffsparken i den 120:e och sista minuten som vid nätkänning gett ett dramatiskt straffsparksavgörande. Halmstads BK har haft en tuff säsong och ligger efter 20 spelade omgångar på kvalplats, på samma poäng som IF Brommapojkarna under strecket, man har däremot haft det relativt lätt poängmässigt mot AIK under året. En 2-1-seger på Skytteholms IP i Svenska cupen, efter att ha varit fullkomligt utspelade, följdes upp med 3-3 i Allsvenskan på Friends Arena efter att HBK kvitterat i den 90:e minuten. I den senaste omgången blev det 2-2 hemma mot Gefle IF FF efter att inhopparen Johan Blomberg fastställt slutresultatet i den 93:e minuten inför endast 2 541 åskådare, årets sämsta publiksiffra på Örjans Vall. AIK har högerbacken Martin Lorentzson avstängd på söndag efter tre gula kort och HBK har Andreas Landgren avstängd av samma anledning.
Posted on: Fri, 23 Aug 2013 18:43:35 +0000