Bij DTD Lemmer zat het venijn in de 88e, 91e en 95e minuut. DTD - TopicsExpress

Bij DTD Lemmer zat het venijn in de 88e, 91e en 95e minuut. DTD – Lemmer 3 – 1 0 – 0. Na twee competitie rondes had DTD maar ook Lemmer nog niet verloren. Maar het verschil in punten was al vier. Lemmer had n.l. twee maal gelijkgespeeld daar waar DTD de volle winst had gehaald. Bij winst kon Lemmer zich melden in de grote middenmoot. DTD kon zich bij winst handhaven bij de bovenste plaatsen of de koppositie pakken. Scheidsrechter deze middag was de heer P. Lemmen uit Assen. Vanaf het begin werd al duidelijk dat ook Lemmer de tackle niet schuwde. In de vorige wedstrijd tegen Oerterp kwamen de spitsen ook moeilijk aan voetballen toe. Een stevige achterste linie gaf weinig weg en zoals gezegd mocht er echt gevaar dreigen dan werd de handrem snel aangetrokken. Maar het was niet alleen DTD die dreigend was ook Lemmer speelde op de aanval. Ook probeerde Lemmer door vroeg te storen DTD in de opbouw wat lam te leggen. Daar had Lemmer een paar maal succes mee. Verkeerde passes waren het gevolg waardoor lemmer een paar kansen kreeg. De wedstrijd was qua voetbal niet van een hoog gehalte maar de spanning vergoedde veel. Vrije trappen en corners van DTD haalden niet het gewenste resultaat. Hard gewerkt. Door beiden werd er hard gewerkt en de man tegen man duels bleven erg stevig. Het tempo lag vrij hoog en de beide verdedigingen acteerden sterk. Dan uit het niets een schot op het doel van DTD, Maikel Hottinga weet met een prima reflex de bal over het doel te tikken. Ook wordt de spits van Lemmer tegen de achterlijn iets te opzichtig het verder spelen belemmerd. Maar de scheidsrechter wilde niks weten van een strafschop. Het leek een wedstrijd te worden van, wie scoort die wint hem. Het in vrij grote getale opgekomen publiek werd door de scheidsrechter na drie kwartier om een bakje gestuurd. Na de pauze een wat gretiger DTD en een hogere balsnelheid. Dat waren de ingrediënten die Lemmer achteruit drukten. Nu kwamen er ook een paar gele kaarten tevoorschijn die ook op een eerder tijdstip ook gegeven hadden kunnen worden. Door die dadendrang van DTD kwam er voor Lemmer ook wat meer ruimte. Via een paar scherpe counters wordt Lemmer toch ook nog een paar keer gevaarlijk. Zo komen ze in een vrije schietpositie maar die vrij grote kans wordt niet benut. Linksachter Pieter Elgersma van DTD die al veelvuldig mee was opgekomen krijgt een dot van een kans maar hij schiet de bal hoog over. Door de bal sneller rond te laten gaan wordt de druk op Lemmer wat groter. Met een steekpass wordt de rappe Thys de Jong alleen voor de keeper gezet, Keeper Pier Sikma schept Thys en geel is wordt Sikma zijn deel. Steffen Hansma neemt de elfmetertrap en scoort beheerst de 1 – 0 binnen. Nu kan het dan echt een wedstrijd worden en alle ogen zijn nu gericht op Lemmer. Zij hebben tenslotte Marchel Schutz, een begenadigde speler die in zijn eentje een wedstrijd kan beslissen. Hij opereert wat achter de spitsen en wacht zijn kans rustig af. Maar veel tijd is er eigenlijk niet meer. Achteraf kan gezegd worden dat de jeugdige verdediger Peter Rijpstra Marchel Schutz het zwijgen oplegde. Dus moest het collectief het doen voor lemmer. Ze ging met meer mensen voor de bal spelen waardoor DTD meer ruimte kreeg. Venijn. En dat is voor de ploeg van Steffen Hansma een kolfje naar haar hand. Op snelheid komen ze er erg rap uit en gooien ze met de 2 - 0 van wederom Steffen Hansma de wedstrijd zo goed als op slot. Want het scorebord geeft de 88e minuut aan. Het moet gezegd dat Lemmer niet opgaf en de verdediging van DTD werd vier minuten later wel uiteen gespeeld. Ze maken vlot de aansluiting treffer in de 91e minuut. Met vijf minuten blessuretijd was het nog niet gespeeld. Lemmer had haast, de supporters van beiden kampen keken gespannen toe. Lemmer probeerde het nog een paar keer maar achterin bleef men bij DTD vrij rustig. De derde treffer van DTD was er één waar Trainer Steffen Hansma al weken mee bezig is. Snel omschakelen bij balbezit. Maikel Hottinga gooit de bal naar Thys de Jong die op zijn beurt Steffen Hansma bereikt. Als derde is het Hans Simon Kingma die knap afrondde. We schrijven nu de 95e minuut, even later fluit de heer P. Lemmen voor het laatst deze middag. Voor DTD niet een gemakkelijke wedstrijd, maar die ze als collectief naar een goed einde brachten, negen uit drie is een mooie start van de competitie.
Posted on: Mon, 23 Sep 2013 19:40:10 +0000