Cangeroes vs. Apollo Op een stralende zondag middag vertrokken - TopicsExpress

Cangeroes vs. Apollo Op een stralende zondag middag vertrokken de mannen van Cangeroes richting Amsterdam voor een daverend potje basketbal. Met Martijn Bernhard aan de zijkant vanwege een zwak knietje, telde het team 11 spelers sterk. Het team kwam ruimschoots op tijd aan om zich mentaal voor te bereiden op de wedstrijd die komen zou. Vanaf het begin van de wedstrijd was Cangeroes geconcentreerd. De wedstrijd begon evenwichtig, met ballen die er aan beide kanten in vielen. Echter, na een korte periode van evenwichtigheid nam Cangeroes al een kleine voorsprong. Deze voorsprong ontstond door volwassen basketbal. De juiste keuzes werden gemaakt, de 24 seconden werden optimaal benut en de verdediging stond als een huis. De voorsprong werd groter door een regen van driepunters. Frank Schaftenaar deed zijn naam als ‘Tank’ eer door als een tank met een geavanceerd artillerie systeem zijn schoten te lossen. Ook Jeroen Bernhard was in de eerste helft spat zuiver vanuit de hoek en stond al op de middenlijn als zijn bal door het netje glipte. Hoewel Bob Stel nog op dubieuze een bal onder de basket wist te missen, hadden de Cangeroes in de rust al een degelijke voorsprong opgebouwd. Het derde kwart ging niet anders. De bal werd rondgespeeld met controle en de open man werd steeds gevonden. Ook Bas Theeuwen mengde zich bij de aangevers door een bal precies voor de neus van Jeroen Bernhard te geven, die deze zonder nadenken richting de basket wierp en er ook nog een bonus uit haalde. BC Apollo kan zijn ei niet kwijt in de wedstrijd en kregen in het derde kwart weinig kans tot een score. Het vierde kwart leek niet anders te verlopen dan de voorgaande kwarten. Met een voorsprong van 27 punten leek de wedstrijd ook gespeeld. Toch wisten de Amsterdammers nog terug te krabbelen met slordig basketbal van Cangeroes. De jonge benen van Amsterdam renden het veld op en neer en kwamen puntje voor puntje dichterbij. Helaas voor Amsterdam was deze run te laat. Na nog een flamboyante ‘sideline play’ kon Erik Harder de laatste score van de wedstrijd maken en liepen de teams het veld af met een verschil van 14 punten in het voordeel voor Cangeroes (74-88). Na nog wat cake en wat zon tot te hebben genomen, verlieten de Cangeroes de Apollohal met een goed gevoel. Immers: “Een zesje is ook een voldoende” – Martin ‘de glijaard’ Beijaard. Volgende wedstrijd zal zaterdag 12 oktober worden gespeeld om 18.15 in Nieuw Welgelegen. Tot dan!!!
Posted on: Wed, 09 Oct 2013 19:27:06 +0000