De Belgian Lions boekten vandaag hun eerste overwinning op een EK - TopicsExpress

De Belgian Lions boekten vandaag hun eerste overwinning op een EK basketbal sinds 1993. Door de overwinning tegen Duitsland (na 1 verlenging) met 77-73 (14-16,21-10,13-15,15-22,14-10) blijft België zijn kansen gaaf houden voor het verder verloop van het tornooi. Na de ongelukkige nederlaag (met 1 punt) tegen Oekraïne gisteren moest er vandaag gewonnen worden. België nam net als gisteren een goede start en leidde bij de rust met 9 punten (35-26). Opnieuw verspeelden de Lions die voorsprong in de slotfase, maar ditmaal bleef de stand na de reguliere speeltijd gelijk (63-63). Met korven van Van Rossom en Hervelle kwamen ze 5 punten voor en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, uiteindelijk besliste Moors van op de vrijworplijn de wedstrijd. Volgende tegenstander voor de Lions is GBR dat gisteren won van Israël, maar vandaag een forse nederlaag tegen Frankrijk opliep, Oekraïne lijdt in de groep met 2 zeges voor Duitsland, Frankrijk, België en Groot-Brittannië met 1 zege, Israël sluit de rij met 2 nederlagen. Tabu 15p, 6r, 5ass Massot 15p, 8r, 1ass Mukubu 10p, 2r, 4ass Van Rossom 10p, 2r, 4ass Hervelle 11p, 9r, 1ass Moors 6p, 3r, 4ass Beghin 5p, 4r Mwema 3p De Zeeuw 2p Muya, 2r, 2ass
Posted on: Thu, 05 Sep 2013 22:03:30 +0000