Door Cor van Ruiven Na een overwinning in een oefenwedstrijd op - TopicsExpress

Door Cor van Ruiven Na een overwinning in een oefenwedstrijd op buurman NBSVV en een beker nederlaag tegen Binnenmaas hebben de jongens van de C1 het eerste officiële punt binnen. Op zaterdag 7 September stond de uitwedstrijd tegen Rozenburg C3 op het programma, de aftrap was gepland om 13.45 uur. Echter door een ongeluk in de botlek tunnel en een speurtocht door Rozenburg arriveerden we om even na tweeën op het sportcomplex. Even snel omkleden en na een korte warming-up klonk om 14.30 uur het eerste fluitsignaal. Zonder Auke (geblesseerd) en Niels(ziek), en met een 6 tal spelers dat al een hele of een deel van een wedstrijd in de C2 of in de D1 in de benen had begonnen we aan de wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat Rozenburg fysiek een stuk sterker was, maar wij stelden hier het betere voetbal en een gezonde portie werklust tegen over. In het begin kreeg Rozenburg een paar kansjes, maar dit kwam vooral door de nieuwe samenstelling van onze verdediging die nog niet op elkaar was ingespeeld. Maar wij kwamen steeds beter in de wedstrijd en dit leverde voor ons ook steeds meer kansen op, en na een mooie aanval over de linkerkant kon Jacco na goed doorzetten de 0-1 op het score bord zetten. Na nog een paar kansen voor beide doelen gingen we met de 0-1 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Na de limonade en een paar woordjes van de leiders gingen we beginnen aan de tweede helft. De aftrap was voor de onze jongens en die lieten zien dat ze echt goed kunnen voetballen, want de bal werd ongeveer een minuut of 2,3 rondgespeeld zonder dat Rozenburg kans zag om maar in de buurt van de bal te komen. Aan het einde van dit langdurige balbezit kon (kleine) Tim helaas net niet goed uithalen waardoor dit net niet de 0-2 opleverde. Ongeveer halverwege de 2e helft begonnen onze jongens toch wat vermoeid te raken(niet vreemd met al en wedstrijd in de benen) en dan ook nog tegen jongens die ongeveer een kop groter waren. Hierdoor kon Rozenburg druk op ons doel zetten en helaas de 1-1 maken. Van beide teams werd er nog een doelpunt afgekeurd, en jammer genoeg kon Joris vlak voor tijd net niet goed genoeg uithalen anders hadden we nog 3 punten mee kunnen nemen naar huis. Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 1-1 en is het eerste officiële punt binnen. Maandag en woensdag gaan we weer lekker trainen en zaterdag zijn we vrij, maar dan kunnen we de C2 en de D1 weer helpen. Als laatste wil ik de sponsor bedanken voor het gebruik van het kleine busje.
Posted on: Fri, 27 Sep 2013 20:12:18 +0000