EMMA F1 wint thriller tegen IFC Zaterdag mochten de strijders - TopicsExpress

EMMA F1 wint thriller tegen IFC Zaterdag mochten de strijders van de F1 voor de verandering eens op het hoofdveld aantreden. Onder het oog van de altijd meekomende enthousiaste ouders en nog vele toeschouwers begonnen de mannen wat slap en gespannen. IFC, gekomen met een wat andere ploeg, welk in Ambacht met redelijk gemak werd verslagen, echter niet. Zij begonnen fel aan de wedstrijd. Na enkele minuten was het dan ook IFC dat met een leep balletje onze keeper Mike verschalkte en op 0-1 kwam. De wedstrijd sukkelde door en de mannen leken niet echt wakker te worden. Het spel golfde ondanks het slappe spel van Emma toch redelijk heen en weer en vanuit de omschakeling scoorde IFC de 0-2 na slap verdedigen aan Emmazijde. Verbazing alom want dit was ons nog niet eerder overkomen. Hoe zouden de jongens hier mee omgaan? Voetballend lukte het allemaal iets minder tegen een stug verdedigend IFC, dus vanuit het niets werden de mouwen opgestroopt en trok Emma ten aanval. Na enkele hachelijke momenten was het Yassine die Emma terug in de wedstrijd bracht door de 1-2 te scoren. Nog voor rust wist Damian, na een goede pass van Brett los te komen en knalde de 2-2 binnen, zodat we nog redelijk opgelucht konden gaan rusten. Na rust met Brett in de wissel voor noodgevallen, hij moest later afzwemmen (Geslaagd??) en dus 7 mannen in het veld, daar Zakaria niet aanwezig was. Emma begon vanaf de eerste minuut met beuken op het IFC doel maar niets leek te lukken, pech en een goede keeper hielden Emma van scoren af. In de counter werd IFC enkele malen gevaarlijk en mocht ook Emma een paar keer zijn handjes dichtknijpen dat daar geen goal viel. Uiteindelijk viel de bal na een goede actie van Levi toch een keer goed voor de voeten van Jaymain die geen moment nadacht en de 3-2 erin schoot. De opluchting was van de gezichtjes af te lezen. IFC gaf nog niet op, maar Gidion en Jeffrey hadden de zaakjes nu beter voor elkaar en verdedigden weer ouderwets. Toch wist IFC er nog eenmaal doorheen te komen maar daar was Mike die knap zijn lichaam ervoor gooide en de bal wist tegen te houden. Enkele minuten voor tijd was het Damian die vanuit een afgeslagen corner voor IFC de bal oppikte en op snelheid zijn tegenstander voorbij rende. Alleen voor de keeper faalde hij niet en schoot Emma naar een 2-4 zege. Goed teruggeknokt allemaal Jongens het was niet 1 van de betere wedstrijden, maar de spanning en de inzet maakte voor het publiek veel goed!!
Posted on: Tue, 12 Nov 2013 13:21:01 +0000