Frankrig-Danmark 24-6 (5-1, 8-2, 4-0, 7-3) Ganske som ventet, - TopicsExpress

Frankrig-Danmark 24-6 (5-1, 8-2, 4-0, 7-3) Ganske som ventet, blev det en noget ulige kamp – lidt som David mod Goliath! Spændingen udeblev, og der var aldrig tvivl om udfaldet. Men hvordan skulle det kunne bliver andet? - Et dansk vandpololandshold bestående af amatørspillere, der alle har studier og/eller arbejde ved siden af deres sport, og som oven i købet selv skal betale for at deltage internationalt, og hvor holdet er underlagt Dansk Svømmeunions årlige budget for vandpolo, og det ligger på niveau med en kontanthjælpsunderstøttelse for en ufaglært skatteyder i Danmark. Forstå det, hvem der kan! – Det franske hold, som vi mødte i dag, består af 13 fuldtids professionelle spillere, som rent faktisk lever af at spille vandpolo, hvilket også omfatter minimum 2 daglige træningssessioner!! Jo, det er ganske vist……! Kampen startede som ventet med fransk udspil efter kun godt et minuts spilletid, og efter yderligere 1½ minut endnu en fransk scoring, og kort tid efter så det i en brøkdel af et sekund ud til at vi kunne følge med , idet Kevin Sørensen fra 2-meterposten får chancen for at reducere, men skuddet blev reddet ”på stregen” af en bredskuldret fransk målvogter. Med 2½ minuts spilletid igen af første periode lykkedes det for den danske holdkaptajn Emil Morgen Hansen efter at have kæmpet sig gennem et solidt fransk forsvar at reducere den franske føring med en enkelt dansk scoring. Det tager franskmændene med en ophøjet ro, og de leverer hurtigt deres tredje mål, og herefter yderligere 2 med ca. ét minuts mellemrum, så stillingen efter første periode var 5-2 til Frankrig. Perioden var ligeligt fordelt med 2 udvisninger til franskmændene og en enkelt udvisning samt en 5-meter-dom til de rød-hvide. I anden periode tog ulykkerne for alvor fat, og de danske drenge bliver løbet helt over ende med franske scoringer – hele 8 af slagsen. Selvom Nikolaj Villadsen halvvejs i perioden pynter på resultatet med en hurtig scoring helt inde ved den højre franske målstolpe og Mikael Bagenkop et par minutter senere ligeledes leverer et mål i danske farver. Periodecifrene endte på 8-2, og ganske som i første periode indkasserede danskerne en dom for 5-meter samt 2 udvisninger – Ingen af den slags til franskmændene! Halvvejs i kampen er stillingen 13-3 til franskmændene! Selvom franskmændene serverer deres første scoring kun 52 sekunder inde i perioden, så det faktisk ud til, at de franske proffer havde sat tempoet lidt ned, og de holdt sig da også ”nede” på ”beskedne” 4 scoringer i perioden. Danskerne fik derimod slet ikke mulighed for at slide på de franske netmasker i denne periode, som de franske drenge altså vandt med 4-0. Men INGEN udvisninger overhovedet ! Stillingen var nu 17-3 før fjerde og sidste periode. Trods manglende udsigt til en sejr, kæmpede vore danske drenge trofast videre, og det stadig i højt tempo. Det lykkedes da også for hhv. Emil Morgen Hansen, Aslak Lyster og Nichlas Hassel at pynte på den danske målscore med 3 af slagsen, hvor det franske hold sluttede kampen med yderligere 7 mål til slutresultatet 24-6. En god og fair spillet kamp, men også en kamp, hvor det for det danske hold primært handlede om at begrænse ulykken, og det lykkedes fint, efter træner Dines Bagenkops vurdering. Alt andet lige, så havde træner Dines Bagenkop til dagens kamp sat det mål for holdet, at franskmændene ikke måtte vinde med mere end 20 overskydende mål – OG DET HOLDT JO!!! – Det blev ”kun” til 18! Flot indsats af vore rød-hvide spillere! Kampens 2 dommere kom fra hhv. Ukraine og Malta. Målscorere for Danmark: Emil Morgen Hansen (2), Aslak Lyster (1), Nikolaj Villadsen (1), Mikael Bagenkop (1), Nichlas Hassel (1) Esben Sørensen, holdleder
Posted on: Sun, 14 Jul 2013 11:48:40 +0000