Frölunda studsade tillbaka snabbt efter nederlaget mot - TopicsExpress

Frölunda studsade tillbaka snabbt efter nederlaget mot Linköping. På tisdagen åkte laget till Örnsköldsvik, vann med 2-1 och skaffade sig andrum efter den tunga starten. Modo har blandat och gett spelmässigt i inledningen av SHL, men hade ändå tagit poäng i var och en av de fyra första omgångarna. När Frölunda kom på besök i omgång fem fick dock Anders Forsbergs manskap traska hem tomhänt från hemmaborgen. 4 626 åskådare fick tidigt se gästerna koppla ett grepp om tillställningen - och även om det var tajt målmässigt efter 60 minuter åkte ett för dagen starkt Frölunda hem till Göteborg med tre välförtjänta poäng. Poängen var dessutom välbehövliga med tanke på att laget stod med tre förluster på fyra matcher och dessutom kom direkt från en blytung smäll, 3-6, borta mot Linköping i lördags. Segern grundlades med ett stabilt försvarsspel och sena mål i både första och andra perioden genom Mathis Olimb och Anton Axelsson. En akilleshäl för Frölunda mot Linköping var utvisningarna, vilka blev väldigt kostsamma. Även mot Modo höll spelet i numerärt överläge på att ställa till det för laget, då Gustav Possler reducerade till 1-2 i powerplay i tredje perioden och skapade lite nerv i en dittills ganska avslagen, Frölundabetonad, match.
Posted on: Tue, 24 Sep 2013 20:45:29 +0000