Först sköt han sönder en färöisk försvarare, tryckte dit 1-0 - TopicsExpress

Först sköt han sönder en färöisk försvarare, tryckte dit 1-0 i öppet mål och avslutade målskyttet med 2-0. Zlatan avgjorde matchen på egen hand, när Sverige inte kom upp i någon vidare nivå. – Inte tillräckligt bra, säger Anders Svensson till TV4. Busvisslingarna hördes kontinuerligt i den andra halvleken när Sverige inte lyckades få fler än två målmässiga hål på Färöarna. – Jag tyckte vi gjorde en bra match, men vi kunde säkert gjort fler mål, säger Zlatan Ibrahimovic till SVT Sport. Sverige inledde matchen med stort bollinnehav. Alexander Kacaniklic kom flera gånger runt på vänsterkanten, men inläggen var ofta för dåliga. Efter halvtimmen sköt lagkapten Zlatan Ibrahimovic en frispark så hårt att Färöarnas Suni Olsen tvingades byta ut sig själv i den 40:e minuten. – Det var svårt att öppna upp deras försvar, säger förbundskapten Erik Hamrén till TV4. ”Borde vunnit med fler mål” I 36:e minuten kom Mikael Lustig loss långt ner till höger offensivt. Bollen slog han in hårt och lågt. Några spelare föll i straffområdet, Zlatan stod kvar och tryckte upp bollen i nättaket bakom en försvarslös Gunnar Nielsen i Färöarnas mål. Ibrahimovic första landslagsmål i år. Albin Ekdal var en av Sverige bästa spelare och visade upp stor passningssäkerhet via fler fina framspelningar. – Vi borde vunnit med fler mål, säger han till SVT Sport. I andra halvlek kom Färöarna ordentligt in i matchen. Den svenske vikarien i mål, Pär Hansson (Andreas Isaksson var avstängd), fick ingripa vid ett par tillfällen. Färöarna skulle egentligen också haft straff i 51:a minuten då Toivonen drog ner en färing med en tröjdragning. Men domarteamet missade situationen. Tempot sjönk i andra halvleken och Toivonen missade en jättemöjlighet på ett friläge. Erik Hamrén slog näven hårt i avbytarbåset. Rött kort på Granqvist I 79:e minuten fick Andreas Granqvist totalt hjärnsläpp. Efter en duell med Frodi Benjaminsen blev han liggande. När Granqvist tog sig upp tog han ett till synes bryskt tag om den färöiske veteranens huvud. Den bulgariske domaren Nikolaj Jordanov visade det röda kortet. Granqvist är nu avstängd i nästa VM-kvalmatch mot Irland. – Jag knuffar honom när han kommer fram emot mig, säger Andreas Granqvist till SVT Sport. Matchen såg ut att få nerv. Men tre minuter senare sparkades Ibrahimovic ner i straffområdet. Bollen lade han upp själv på straffpunkten, skottet satt hårt och distinkt nere i höger hörn. 31-åringen har nu gjort 41 landslagsmål och är nio mål från att passera Sven Rydells målrekord i landslaget på 49 mål. Sverige är ny trea i VM-kvalgruppen. Laget har elva poäng, som Österrike och Irland, men bara näst bäst målskillnad. Nästa match är mot Irland den 6 september. – Ska bli skönt med semester, sade Ibrahimovic till SVT Sport.
Posted on: Tue, 11 Jun 2013 20:43:55 +0000