HBSS 5 – Hermes DVS 4 (Competitie) 5 oktober 2013 12:30 - TopicsExpress

HBSS 5 – Hermes DVS 4 (Competitie) 5 oktober 2013 12:30 uur Vandaag stond de eerste Schiedamse derby voor de deur. BIG 5 moest vandaag zijn koppositie behouden door een overwinning op Hermes DVS. De Veteranen van HBSS houden ons ook nauwlettend in de gaten. Zoveel goals als wij hebben gemaakt in onze wedstrijden, zoveel goals hebben zij inmiddels tegen gekregen. Daarom hadden zij afgelopen week het verzoek gedaan om wat spelers van ons te huren. Aangezien ONZE Snijders voetballend sterker is geworden door de wedstrijden bij BIG 5, was het voor hem een uitgelezen mogelijkheid deze opgedane ervaring aan de oude rotten van Veteranen 1 te laten zien. Maar door de verhuur van ONZE Snijders, de afwezige verzorghuis Lansbergen (Sterkte nog hè!) en geblesseerde brandweerman Vincent was de groep wat uitgedund. Richard begon vandaag zelfs in de goal om het achterin zo goed mogelijk neer te kunnen zetten. Als onze TD en zijn zwager dit hadden geweten, hadden zij niet met een gerust hart op vakantie gegaan. Gelukkig was Wijnand weer topfit en had afgesproken ook vandaag weer alles te geven. Met zijn gelukssetje in zijn tas was hij er helemaal klaar voor. Dat is toch wel weer lekker, als je zon speler in je team hebt. Onze scheidsrechter vandaag was onze grote vriend meneer Van Dale. Die was weer bereid zijn heup tot het uiterste te drijven. Zoals gezegd ontgaat niemand meer dat BIG 5 de ongeslagen status heeft binnen HBSS en Rene van Dale zag de uitgelegen kans om dit spel van heel dichtbij te volgen door onze wedstrijd te fluiten. Bij afwezigheid van onze TD heeft Anton de taak op zich genomen om de tenues netjes klaar te leggen zodat onze spelers zich enkel en alleen op de wedstrijd hoefden te richten. Zo was er dus nog tijd om een shaggie te draaien om deze als warming-up nog op te roken. De aftrap was om 12:30 uur en BIG 5 begon aan deze zonnige thuiswedstrijd. BIG 5 was in de eerste minuten direct de bovenliggende partij. Het balbezit was goed en de tegenstander kon hier niet mee overweg. De goede start leverde ook heel snel de 1-0 op. Wijnand nam de openingstreffer voor zijn rekening en zette de BIG5 in het zadel. Dit was het begin van een snelle reeks doelpunten. De 2-0 kwam op het scoreboard door Wesley na een assist van Wijnand en kort daarna schuifde Wijnand nog maar eens zelf de bal in het hoekje en zette daarmee de ploeg op een dik verdiende 3-0. Na deze goals zakte het een beetje in en verzuimde BIG 5 het om de mannen van Hermes DVS de echte klappen te geven. Maar na een aantal goede kansen kreeg Wesley een assist van Maurice aan de linkerkant net iets buiten de 16. Hij passeerde 2 man met een solo en verraste de keeper in de korte hoek. 4-0!! Ron de Jager begon hem te knijpen. Wijnand maakte vandaag al 2 goals en Wesley nu ook. Na een fout van de Hermes DVS verdediging pikte Rene van Tilborg de bal op de middellijn op en met een snelle rush richting het doel verspeelde hij bijna de bal door hem iets te ver voor zich uit te spelen. Gelukkig kon hij de bal nog net op tijd breed leggen op de meegelopen Ron de Jager, die de 5-0 voor zijn rekening nam. En ook nu verzuimde BIG 5 het weer om nog veel verder uit te lopen in de eerste helft met onder andere een goede kopkans van Jeroen Malta. Hermes DVS gaf nog niet op en kreeg een vrije trap iets buiten de 16 meter aan de rechterkant. 2 BIG 5 spelers stonden te slapen en de bal werd ondanks de zweefduik van Richard binnengekopt. Niets aan de hand zou je zeggen. Want BIG 5 raakte niet in paniek. Jordie gaf niet veel later een mooie steekbal op Ron de Jager die vanaf eigen helft op de keeper af liep. De keeper bleef lang wachten en kon de bal met zijn scheenbeen pareren en voorkwam de 6-1. Kort daarna kreeg Rogier een bal van onze keeper en kon de bal niet kwijt tussen 3 toegesnelde spelers van Hermes DVS. Het balverlies werd ook direct afgestraft en Hermes DVS scoorde net voor de rust hun 2e goal. BIG5 ging rusten met een 5-2 voorsprong. De 2e helft probeerde Hermes DVS meer druk te zetten op onze verdediging en de gaten op het middenveld werden veel te groot. BIG 5 maakte het zichzelf onnodig moeilijk en de kansjes voor Hermes DVS werden groter. Uit een tegenaanval van BIG5 legde Ron de jager na een goede steekbal de bal voor Wijnand zijn voeten en Wijnand scoorde zijn 3e goal van vandaag. Zoals gezegd drukte Hermes DVS in deze fase van de wedstrijd door en dat resulteerde in een chaotische scrimmage voor het doel van BIG 5 waar Anton tot 2x toe redding kon bieden. Helaas viel de bal toch nog goed. Net iets buiten de 16 meter viel de bal waardoor een volledig vrijstaande speler van Hermes DVS de trekker over haalde en Hermes DVS terug kwam naar 6-3. Anton baalde hier zo van dat hij na een minuut of 5 bikkelend en middels een solo op het doel af treinde en de bal in de korte hoek binnen schoot. 7-3 werd op zijn naam geschreven en dat bepaalde ook de eindstand van de wedstrijd. We kunnen trots terugkijken op een goed eerste half uur en over heel de wedstrijd is er weer keihard gewerkt, zeker door onze middenvelders Piet en Jordie die probeerden de grote gaten die wij lieten op te vullen. Klasse mannen! Jammer dat BIG 5 niet alle kansen had afgemaakt, want dan was het vandaag op een monsterscore uit gelopen. Na deze overwinning was het uiteraard weer een feest. Wijnand had speciaal voor vandaag weer kutmuziek meegenomen en BIG 5 maakte een gezellige kring voor de kleedkamer. De muziek mocht in de rust van het eerste zelfs aan blijven staan want het eerste stond verrassend 1-0 voor. Het was zelfs zo gezellig dat Ron de Jager de haspel weer tevoorschijn haalde om de muziek te continueren. Gelukkig had Maurice een telefoon waarbij de bluetooth het wel deed, want Nicos had Griekse bluetooth…. Die WERKT niet. Gelukkig was de TD er niet en bleef het vandaag niet bij 1 kratje. Er werd genoeg gedronken en de borrelhapjes waren ook weer in grote getale aanwezig. De TD had in verband met zijn afwezigheid er wel voor gezorgd dat 1 van zijn dochters nog even langs kwam. Gelukkig voor BIG 5 was de moeder van deze dochter een prachtig aangezicht en was het geen straf om haar even gedag te zeggen. Onze dag kon nu helemaal niet meer stuk! Tot slot: Gewonnen omdat je nooit een Derby mag verliezen. #Must #stelling Uitslag: 7-3 Doelpuntenmaker(s): Wijnand Pelle 3x Wesley Harte 2x Ron de Jager 1x Anton Dijkshoorn 1x
Posted on: Sun, 03 Nov 2013 21:25:16 +0000