KAMPREFERAT, SEKSTENDE SERIEKAMP: ÅDALSBRUK – NORDBYGDA Så - TopicsExpress

KAMPREFERAT, SEKSTENDE SERIEKAMP: ÅDALSBRUK – NORDBYGDA Så var det endelig klart for årets andre store lokaloppgjør mellom Ådalsbruk og Nordbygda. Tabellen og resultatene så langt i sesongen tydet på et lite favorittstempel til Nordbygda, og tilsvarende oppgjør i vårsesongen endte med et dystert 0-5-tap for Bruket-gutta. Men motivasjonen til lokaloppgjør er alltid til stede, og jammen fikk vi ikke hjelp til litt ekstra motivasjon av Nordbygda sjøl som med cocky innlegg på denne eminente facebook-siden antydet de kom til å slå oss enkelt. Stemninga var dermed satt, og Bruket-gutta var tente og klare til å revansjere nederlaget fra vårsesongen. Vi skulle vise Nordbygda hva som egentlig bor i oss. Daniel «Gandhi» Jevne og Halvor Klette plukket ut følgende elleve sultne tigere til kamp: Keeper: Tony Olsrud Forsvar: Daniel Jevne, Robert Bergestad, Vegard S. Mellum (Kpt.), Øyvind Klette Midtbane: Daniel Storsveen, Jonas Brudevoll, Eilif Klette, Htoo Plah, Morten Søstumoen Angrep: Vegard Johansen Daniel Haukåsen eneste friske innbytter, mens en skadet Roar Kristiansen helst skulle spare kroppen og lege skaden sin. Fredagen kom endelig og værgudene stilte opp med flott spillevær. Latter og slarv i garderoben, kiosken var åpnet, matta var grønn og passe ujevn, tilskuere troppet opp, Bruket-gutta løp og varmet opp i en like usynkron linje som vanlig. En siste motivasjonsboost fra Gandhi Jevne var alt som manglet før alt var på plass til årets største kamp på Ådalsbruk, og dommeren kunne blåse kampen i gang. Vi ble enige om å ligge ganske lavt og utnytte den litt korte og smale bana til vår fordel. Håpet var at Nordbygda med sine drillopasninger skulle slite med å komme til målsjanser. Dette viste seg utover omgangen å være en vellykket taktikk. Innledningsvis var det ganske jevnspilt og ingen av lagene hadde noe særlig overtak i matchen. Nordbygda var som ventet svært farlige på dødball, og hadde blant annet en avslutning i treverket og en avslutning som vandret langs linja i målet uten å snike seg inn. Dog var dødballene stort sett det eneste Nordbygda skapte noe på også. Vi var farlige når vi maktet å spille oss gjennom leddene deres, og en frisk og offensiv Morten Søstumoen ga Nordbygda-forsvaret hodebry ved flere anledninger. Han satte også ballen i mål etter å ha rundet keeper, men målet ble annullert for hands. Kampen var med andre ord åpen, og det nærmet seg pause. Men så, rett før de første 45 minuttene var ferdigspilt, jobbet Daniel Storsveen godt på høyresiden. Han fikk etter hvert ballen med seg inn i 16-meteren og fra skrått hold satte han ballen nydelig opp i nettet bak Nordbygdas keeper. 1-0 TIL ÅDALSBRUK! En kjempedeilig avslutning på omgangen, og et perfekt tidspunkt å ta ledelsen på. Pause 1-0, en fortjent ledelse sett med mine ikke veldig nøytrale øyne. I pausen var vi enige om å fortsette slik vi hadde gjort. Defensivt hadde vi god kontroll, offensivt ga vi Nordbygda-forsvaret en travel dag på jobben, og tælen i duellene var slik den skulle være. Dermed skulle vi ta med oss dette inn i den andre omgangen. Vi måtte også vente oss et Nordbygda-lag som var ute etter å heve seg for gi oss kamp om poengene. Andreomgangen utspilte seg ikke veldig ulik førsteomgangen, men som det nesten alltid blir når et lag tar ledelsen i en jevn kamp, trøkket Nordbygda oss litt lenger tilbake på banen mens vi satset mere på kontringer. Begge lag skapte sjanser uten at målprotokollen endret seg med det første. Kampen var fortsatt åpen, og spenningen om hvordan det ville ende var fortsatt stor. En stadig frisk og god Morten Søstumoen skulle deretter gi Nordbygda-forsvaret mere hodebry. Undertegnede var både sliten og tent i dette øyeblikk, og makter ikke gjengi følgende i detalj, men etter godt press og hardt arbeid fikk til slutt Morten ballen i farlig posisjon. Denne sjansen tok han svært godt vare på da han dro seg fri og satte ballen flott i nettet i Nordbygda-buret! Med andre ord sto det 2-0 TIL ÅDALSBRUK! Var vi på vei mot vår første ordentlige seier i sesongen mot erkerivalene fra Nordbygda? Gutta hadde i hvert fall trua, men brått skulle det bli mer spenning i kampen igjen. En av Nordbygdas gamle ringrever Thomas Aaseth kjempet seg innover i 16-meterfeltet vårt og går i bakken. Dommeren tolker det som en forseelse fra vår side, tar fløyta til munnen og blåser straffe! Den ikke fullt så gamle ringreven Ådne Spangen gikk fram og satte ballen i nettet. Redusering, og stillingen var nå 2-1 til Ådalsbruk. Hva som skjedde etter dette er noe uklart for en adrenalinrushet og sliten kaptein/skribent i forsvaret, annet enn at vi kjempet hardt for å beholde ledelsen. Etter en spennende avslutning på kampen ble det ikke flere scoringer, og dommeren blåste endelig sluttsignalet. ÅDALSBRUK SLO RIVALENE FRA NORDBYGDA 2-1! En uhyre deilig seier, og all honnør til alle gutta på laget for en knall gjennomført kamp. Her var innsatsen på topp blant alle mann, noe som var herlig å se. Spesielt må jeg trekke fram det defensive og keeper Tony som gjorde dagen svært vanskelig for Nordbygdas angripere. Sist men ikke minst må vi gi en STOR TAKK TIL EMINENTE TILSKUERE FOR STØTTEN, dere skapte virkelig god kok og stemning rundt matchen! En stort bedre start på hælja var vanskelig å få, og seieren kunne feires med brask og bram, noe i hvert fall undertegnede gjorde til gagns i løpet av hælja! Sluttresultat: Ådalsbruk 2-1 Nordbygda Målscorere: Daniel Storsveen og Morten Søstumoen - Vegard S. Mellum
Posted on: Mon, 09 Sep 2013 16:42:33 +0000