KV Mechelen - Standard: 0-2 (eindstand) 28-07-2013 - KV Mechelen - TopicsExpress

KV Mechelen - Standard: 0-2 (eindstand) 28-07-2013 - KV Mechelen verloor haar openingsmatch van Standard met nul-twee. Malinwa redde het niet tegen een vinnig Standard dat efficiënt omsprong met de kansen. Terwijl Kawashima Standard door een moeilijk moment heen hielp, lukte het de bezoekers wel om te scoren via Mujangibia. Batshuayi maakte het vijf minuten voor tijd af. Fraai weertje, leuk sfeertje en dito wedstrijdbegin: de partij tegen Standard liet alleen het beste vermoeden. Malinwa kreeg de eerste mogelijkheid op de counter. Mokulu kopte de snelle tegenstoot naast. Het was uitkijken naar de manier waarop KVM de snelle flitsen van de bezoekers zou opvangen. Tien minuten ver kreeg de thuisploeg een serieuze waarschuwing: Batshuayi draaide van zijn bewaker weg, Biebauw zat er net tussen. De rebound leek Mujangibia binnen te keilen, maar hij miste zijn schot. De partij kon met de geleverde inzet wel boeien, maar kansen, neen, die bleven achterwege. Van Damme dook een keertje in de zestien – voorzet opgeruimd – en aan de overzijde claimde het thuispubliek een strafschop voor hands. Positief puntje voor de thuisploeg: Malinwa hield het achterin behoorlijk gesloten en zo bleef de nul-nul bij de rust op het bord. Kawashima redt, Mujangibia scoort Bij aanvang van de tweede helft had Mokulu de één-nul aan de voet. Hij infiltreerde op een strakke pass van Iddi, maar Kawashima redde in extremis nog. Aan de andere kant was het wel raak: Mujangibia troefde Biebauw en Bateau op snelheid af en tikte de nul-één tegen de touwen. Malinwa reageerde even later met een stevige kopbal van Cordaro die Kawashima uit de hoek haalde. Die redding van de Japanner kwam KVM zwaar te staan, want de gegeerde gelijkmaker viel niet. Invaller Bulot had even later de tweede Standardgoal van de avond aan de voet. De nummer 11 mikte echter onbesuisd over. De thuisploeg probeerde nog wel, maar kon nauwelijks diepgang brengen tegen de stugge Standard-verdedigers. De inbreng van Prodell veranderde daar maar weinig aan en toen Batshuayi ontsnapte en de nul-twee binnenlegde bleek de nog resterende Mechelse hoop ijdel. Standard was duidelijk een maatje te sterk voor de Maneblussers. KV Mechelen: Biebauw, De Witte, Bateau, Iddi-Yakuni (67´ Prodell), Van Tricht (´ Destorme), Mokulu (77´ Van Damme), Enevoldsen, Biset, Van Loo, Ghomsi, Cordaro Trainer: Standard: Kawashima, Opare, Ciman, Buyens, Batshuay, Kanu, Van Damme, Ezekiel (77´ De Camargo), Mpoku (69´ Iandoli), Cisse, Mujangibia (64´ Bulot) Trainer: Doelpunten: 57´ (0-1) Mujangibia, 83´ (0-2) Batshuay Gele kaarten: 1´ Opare, 10´ Ghomsi, 44´ De Witte Rode kaarten: Scheidsrechters: Toeschouwers:
Posted on: Sun, 28 Jul 2013 20:45:17 +0000