Na een weekend zonder voetbal, stond afgelopen zaterdag de - TopicsExpress

Na een weekend zonder voetbal, stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen de dames van Jong Ambon op het programma. In het groepsgesprek op WhatsApp verschijnen ’s ochtends al de eerste berichten dat iedereen het inloopshirt moet mee brengen. Maar ondanks deze berichten zijn er toch nog dames die hun shirt vergeten. En tot ieders verbazing was het dit keer Roxanna die als eerste aanwezig was. Janneke en Rachel hun kuiten worden was los gemasseerd door Gabriella, deze dames hadden enorme spierpijn van de looptraining van afgelopen donderdag. Er was wat verwarring over op welk veld we moesten spelen, maar omdat de meiden nog met hun wedstrijd bezig waren op het kunstgras, begonnen we de warming-up op het hoofdveld. Toen ook een warming-up niet was toegestaan, zijn we maar terug naar de kleedkamer gegaan, want erg warm was het niet. De opstelling wordt alvast besproken. Uiteindelijk mogen we dan toch warm lopen op het hoofdveld, maar de keepster mag weer niet worden ingeschoten in het doelgebied. Het ging weer echt op z’n vv Goes zullen we maar zeggen. De wedstrijd ging zo’n kleine 10 minuten later van start op het kunstgras door het uitlopen van de wedstrijd van de meiden. In de eerste helft gaat het spel over en weer, op het middenveld lijkt het op sommige momenten net pingpong. Er wordt veel balverlies geleden door zowel Goes als Jong Ambon. Beide ploegen hebben wat kansjes op een doelpunt. Maar doelpunten vallen er in de eerste helft niet. Vooral de wissels haasten zich naar de kleedkamer voor een warm kopje thee. Daan heeft maar enkele aanwijzingen, en is al met al wel redelijk tevreden. In de eerste helft vonden er geen wissels plaats, en ook de tweede helft wordt er gestart met dezelfde 11 speelsters. Ook in de tweede helft leden we veel balverlies, maar Jong Ambon wist dit niet echt af te straffen. De wissels komen van de bank en beginnen alle drie aan de warming-up, waaronder ik zelf. Als ik me net omdraai zie ik de bal in het net liggen, dus helaas kan ik jullie niet vertellen hoe deze goal tot stand is gekomen. Maar volgens mij was het Anouk die de bal achter de keepster van Jong Ambon heeft gekregen. Bij een 1-0 stand krijgt Kim een gele kaart, met de daarbij behorende tijdstraf, en worden de wisselspeelsters één voor één ingebracht. Jong Ambon is voetballend sterker, en we krijgen het met de minuut taaier. We konden de speelsters van Jong Ambon af jagen, maar de bal werd zo rond getikt dat je telkens weer voor niks liep. Het was min of meer wachten tot de gelijkmaker zou vallen, en af en toe was er nog eens een kans voor ons. En ja in de laatste minuut van de officiële speeltijd viel de, wel verdiende, 1-1 dan nog. De pijp was bij Goes wel een beetje leeg, maar er kwam nog wat blessuretijd bij.. Maar liefst 9 MINUTEN! Dit was wel enorm overdreven voor hooguit 3 blessurebehandelingen en één bal die over het hek werd geknald. Maar goed we wisten stand te houden, en we sleepte er een gelijkspel uit. Niet iedereen was in topvorm deze wedstrijd, en Jong Ambon was voetballend in deze wedstrijd vele malen beter. Maar door de verdediging kwamen ze niet echt vaak, en dat heeft ons op de been gehouden. Eindstand 1-1, we pakken in elk geval nog een puntje. Volgende week gaan we ons best doen om een goed resultaat te halen, al zal dit waarschijnlijk een zware taak worden, we ontvangen dan de nummer 2, De Alblas uit Alblasserdam.
Posted on: Sun, 10 Nov 2013 16:13:55 +0000