Na gelijke spelen tegen Kruisland en BVV’63 en een weggegeven - TopicsExpress

Na gelijke spelen tegen Kruisland en BVV’63 en een weggegeven 0-2 voorsprong tegen koploper MOC’17 vorige week, mocht Halsteren 3 het deze week opnemen tegen middenmoter Internos. Een boeiend duel waarbij de wind een grote rol speelde. Halsteren begon op volle oorlogssterkte aan de wedstrijd. Alleen Sam Kok en Jesper van Rijswijk waren afwezig. De laatste werd in de goal vervangen door Rob van Elsakker. Vol goede moed gingen de geel-zwarten van start, maar het was Internos dat de eerste helft het spel bepaalde. Druk zetten op het middenveld zat er voor Halsteren niet in. Dit gaf Internos alle ruimte om de lange bal te spelen op hun fysiek sterke spits, die vervolgens kon doorkoppen naar bijgesloten spelers. De 0-2 achterstand na een half uur was dan ook meer dan terecht. De thuisploeg mocht hun keeper van Elsakker bedanken met een paar uitstekende reddingen. Door het goede spel van het team uit Etten-Leur kon Halsteren nauwelijks iets creëren, maar toch gaf Gijs Jacobs zijn team vlak voor rust weer een beetje hoop. De middenvelder probeerde het met een streep van afstand en zag de bal laag in de lange hoek belanden, 1-2. Na wat wissels en omzettingen in de rust was Halsteren vastberaden om de wedstrijd te doen kantelen. Met een 3-4-3 opstelling kon er nu wel druk worden gezet en kwamen er meer mogelijkheden met de buitenspelers voorin. Het druk zetten van de zondag 3 resulteerde al snel in de gelijkmaker. Na een mooie aanval vond Mark van de Vrede linksbuiten Jordi Tomasowa, die de keeper vanuit een lastige hoek wist te verschalken. Halsteren ging door en nam steeds meer de overhand. Rechtsback Carlo Suijkerbuijk kwam enkele keren goed mee op, terwijl Lennart van Aalst de hele linkerflank bestreek. Achterin hielden Patrick Jansen en Sjoerd van Aalst het goed dicht. Tien minuten voor tijd had Lennart van Aalst, beter bekend als het broertje van, de 3-2 op zijn schoen, maar hij schoot ietwat gehaast over. Internos werd aan de andere kant alleen nog gevaarlijk via een aantal spaarzame counters. Ondanks de overhand van de Halsterenaren vielen er voorin niet veel grote kansen te noteren voor Camiel Bruinincx en Marcel van der Zalm, die lastige tegenstanders hadden. Tomasowa was nog dichtbij met een lob en via een scrimmage, maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk trok Halsteren alsnog aan het langste eind. In de 92ste minuut slingerde Lennart van Aalst de bal nog één keer achter de Etten-Leurse verdediging. Het was Jordi Tomasowa die profiteerde van miscommunicatie tussen hun laatste man en de keeper. De aanvoerder onderschepte een terugkopbal en tikte deze daarna in het lege doel, 3-2. Heel zondag 3 ging uit zijn dak, want na eerdere late tegentreffers viel het kwartje nu eens de goede kant op. Scheidsrechter Toon Weijten werd meteen gesommeerd om af te fluiten, want het bier stond koud. Volgende week opnieuw een lastige wedstrijd, uit bij Victoria03. Opstelling Halsteren: Rob van Elsakker, Joeran Broekhoven (Jeroen Gillesse), Patrick Jansen, Mark van de Vrede, Melvin Caldenhove (Sjoerd van Aalst), Gijs Jacobs, Geert van Lammeren (Carlo Suijkerbuijk), Lennart van Aalst, Jordi Tomasowa, Camiel Bruinincx, Marcel van der Zalm Statistieken Halsteren - Internos: Eindstand: 3-2 Doelpuntenmakers: Gijs Jacobs, Jordi Tomasowa 2x Man of the Match: Jordi Tomasowa MotM 3e helft: Scheidsrechter Toon Weijten
Posted on: Tue, 05 Nov 2013 12:45:49 +0000