RBC U 14 wint van Walcheren C1 Na het wegvallen van de winst - TopicsExpress

RBC U 14 wint van Walcheren C1 Na het wegvallen van de winst tegen Dauwendaele, en het gelijkspel tegen Kapelle C1 was de ploeg van trainer Mark Koops er op gebrand om drie punten mee te nemen naar Roosendaal. Er was vooraf afgesproken om vanaf het eerste fluitsignaal veel druk te zetten. Dit verliep helaas wat anders; na 12 seconden stond het 1-0. RBC had vanaf dat moment wat moeite om het spel terug op te pakken. Het duurde eigenlijk twintig minuten dat Walcheren flink aandrong. RBC kreeg de bal niet echt goed weg, waardoor Walcheren veel gelegenheid kreeg om druk te zetten. Dit resulteerde zelfs in de 2-0. Een vrije trap spatte uiteen op de bal, de rebound werd attent binnen getikt. Na dit tweede tegendoelpunt veranderde het spel. Vanaf dat moment herwon RBC het veldoverwicht De aansluitingstreffer volgde dan ook snel! Drie minuten na de 2-0 wist Rowin van een flinke afstand knap binnen te schieten: 2-1! Hierna wist RBC Walcheren het laatste kwartier van de eerste helft flink onder druk te zetten. Met een aantal goed lopende aanvallen lukte het helaas niet om nog voor rust de stand gelijk te maken. De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde; veel druk vanaf RBC-zijde. Dit resulteerde in veel doelpogingen, die soms zelfs wonderbaarlijk voor de doellijn bleven. Zo was er een afstandsschot van Ali, dat net achter de keeper leek te vallen. Met hulp van de lat en een portie geluk wist de keeper de bal net te pakken. Hierna drong RBC U14 meer en meer aan. Het conditionele verschil tussen de twee ploegen werd steeds meer zichtbaar. Daar waar RBC voetballend de oplossing zocht, was hier aan de andere kant weinig van te zien. Hard spel, onnodige overtredingen en een scheidsrechter die het bij waarschuwingen liet, zorgde soms voor een vreemd spelverloop. Toch wist RBC de rust en het vertrouwen te bewaren. Dit vertrouwen werd in de 57e minuut beloond met de gelijkmaker. Ali kwam vanaf het middenvel knap naar de zestien, waar hij een aantal spelers passeert en goed binnenschiet: 2-2. Vanaf dat moment leek het vertrouwen in een goede afloop alleen maar groter te worden. Dit was te zien in die minuut na het doelpunt. Meteen na de aftrap van Walcheren werd de bal herwonnen om er een volgende aanval mee op te zetten. Door een mooie pass kwamen zowel Ali als Sem vrij te staan voor de keeper. Door een foutje in de communicatie liep dit helaas niet doeltreffend af. Dit zorgde er echter wel voor dat de motivatie om de winnende treffer te scoren steeds groter werd. Gelukkig viel die dan ook niet veel later. Sem komt vanaf links mooi de zestien in en schiet prima raak in de korte hoek: 2-3! Zowel in het veld, als langs de zijlijn is de opluchting groot! RBC krijgt wat het verdient: na 50 minuten het spel te bepalen is het gelukt om een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 voorsprong. De drie punten gaan mee naar Roosendaal en worden bijgeschreven in het totaal. Met één wedstrijd minder gespeeld staat RBC U14 op dit moment op de vierde plaats. Walcheren C1 – RBC U14 1-0, 2-0, 2-1: Rowin, 2-2, Ali, 2-3 Sem. Opstelling RBC Joosten, Thomas (Vermeer), Denissen, Kerstens (van Dijk), Ziani, Bolluijt(c), Claassens, Vink, Barskaja (El Jadouni), Boukayouht, Slings.
Posted on: Mon, 23 Sep 2013 12:10:06 +0000