Referat Tölö IF vs Kungsbacka IF Det blev en avslutning av - TopicsExpress

Referat Tölö IF vs Kungsbacka IF Det blev en avslutning av årets Div 4 Elit som hade det mesta! Här kommer ett försök till att sammanfatta förutsättningar, matchen och känslorna. Det var ett Tölö IF som samlades redan klockan 12:15 på Hamravallen för att äta en gemensam lunch innan match. Dessutom hann truppen med att spela en runda fotbolls-krocket där segrande "lag rehab" bestod av Johan E, Adam N, Albin och Adam F. Läget inför matchen på Tingbergsvallen var att "krocket-mästarna" Adam Noring och Albin Ogenhag fortsatt var skadade, dessutom saknades Erik "Börje" Jacobsson, Jesper Altergren, Tobias Johansson och Jesper Holm. Som följd av flera spelare indisponibla lyftes åter en lovande junior upp från U-truppen, denna gång var det Jonathan "Jonte" Gunnarsson som fick chansen. Det var seriens två formstarkaste lag som skulle mötas i bataljen denna söndag. KIF kom till spel med 7 raka segrar i ryggen och Tölö hade 6 raka segrar och en skön trend i årets derbyn att luta sig mot. Förutsättningarna inför denna sista omgång i Div 4 Elit var följande: Varbergs GIF, Tölö IF och Ullareds IK delade serieledningen på 45 poäng. Varberg 3 mål före Tölö som i sin tur var 1 mål före Ullared. Dessutom hade dagens motståndare Kungsbacka IF chansen att vinna serien eftersom man låg två poäng bakom tättrion. Upplagt för en dramatisk söndag där varje poäng och mål skulle kunna bli avgörande för sluttabellen. Matchen startade i favör för KIF som var något mer vana att utnyttja planens stora ytor och Tölö hamnade fel i sitt presspel då man gick bort sig för högt inledningsvis. Det resulterar i ett visst tryck för hemmalaget men en taggad backlinje, Johan Jarnvik - Henrik Filipsson - Fredrik "Gusten" Gustavsson - Viktor Glaerum, reder ut pressen första 10 tillsammans med Rikard Filipsson i målet. KIF sätter i system att flytta över två spelare mot Jarnvik på högerbacken, något som ställer frågor till Tölös försvarsspel. Henke flyttar över och ger understöd och övriga i backlinje och på det defensiva mittfältet får flytta över och göra det trångt för KIF. Rikard gör 2 riktigt bra parader när seriens skyttekung Daniel Ohlsson försöker från nära håll! Efter att ha hittat rätt i försvarsspelet börjar nu Tölö jobba sig in i matchen även offensivt. Mittfältet med Oscar Wretling och Tim Johansson vinner mer och mer kamp tillsammans med ständigt löpande Adam Fogelblad och kan sätta offensiven i arbete. Gustav Lundgren kommer gång på gång runt på sin vänsterkant och skapar därifrån inspel för Victor Wretling och Johan Eriksson att störta in i straffområdet på. Victor är nära att trycka dit bollen efter en tilltrasslad situation med KIF:s duktige målvakt avväjer till hörna. Det är efter just en hörna som matchens första mål skall falla. Johan Eriksson slår hörnan som dimper ner i straffområdet och påpassligt är Fogel framme med en fot och forcerar in 1-0 till Tölö. Ett psykologiskt mycket viktigt mål eftersom båda lagen vägrat vika ner sig i kampen ute på planen. En kamp som i vissa lägen går utanför regelverket och det är främst KIF som börjar tappa humöret, möjligen eftersom de ligger under och vet att matchen måste vinnas för chans till topp 2. Halvleken fortsätter vara kampfylld och Henke, Gusten, Tim och Oscar står upp centralt och håller taget om taktpinnen. Oscar får ett bra frisparksläge efter att Johan brytit in från kanten och fällts. Oscar får bra träff på bollen men målvakten hos KIF är med på noterna och gör en bra räddning! Tölö går till paus med 1-0, samtidigt kommer resultaten in från andra arenor. Lilla Träslöv har vänt ett 1-0 underläge till ledning 2-1 i paus mot serieledande Varbergs GIF och Ullared verkar göra jobbet mot Rinia och leder med 5-0 i paus. Det gör att Ullared i nuläget leder serien före Tölö som har en kvalplats inom räckhåll! I pausen pratas det mycket om vikten att hålla koncentrationen i försvarsspelet och inte tumma på överflyttningar och presspel. Tölö gör två byten då Victor och Fogel löpt kopiöst mycket under första halvlek och gjort ett fantastiskt jobb. In kommer Christopher "Toffe" Solberg och tillbaka från skadeuppehåll är Carl Söderlund. Andra halvlek börjar åter i lite i favör KIF som måste gå framåt och Tölö är inte riktigt med inledningsvis och släpper till någon halvchans. Gusten och Henke ryter till för att få rättning i ledet och Tim blir den som faller ner och tar hand om ytan framför backlinje. När utdelningen uteblir för KIF tack vare ett diciplenerat Tölö som jobbar stenhårt försvarsmässigt börjar hemmalaget tappa huvudet och spelet blir över gränsen några gånger. Efter en timmes spel rycker sig Toffe fri från sista back och rivs ner. Frilägesutvisningen är given och KIF är nere på 10 man efter en bra prestation av Toffe! Med en man mer kan Tölö börja kontrollera matchbilden mer och ytorna blir logiskt ännu större. Gurra och nyinsatte Jonte sätts i läge att utmana KIF:s ytterbackar och tar sig gång på gång fram i bra lägen. Tyvärr slarvas de något i sista momentet och varken Toffe, Gurra eller Carl får träff inne i straffområdet trots många bra lägen. KIF skickar mer och mer långa bollar som fyrtornen Henke, Gusten och Tim vinner gång på gång. 7 gula kort delas ut under 20 minuter där frustrationen lyser igenom hos våra motståndare, samtidigt som Tölö har några spelare som styr upp för de tuffa spelet. Efter 85 minuter skall matchen få sitt avgörande. Jonte får bollen på vänsterkanten och sätter högsta fart och utmanar högerbacken som får sig en åktur, Jonte tar sig förbi inne i straffområdet och rivs ner. Straff och ett andra gult kort vilket innebar att KIF nu var nere på 9 man. Straffskytt för Tölö är Johan E som klarar att hantera den pressade situationen på bästa sätt och slår en riktigt säker straff, 2-0 till Tölö och matchen är i hamn! Innan matchen är över hinner KIF dra på sig ytterligare en utvisning och Tölö spelar enkelt av matchen! Efter slutsingnalen nås spelarna av beskedet att det står 2-2 mellan Varbergs GIF och Lilla Träslöv samtidigt som Ullared leder stort mot Rinia. Ett mål för Varberg innebär att Tölö missar kvalet på sämre målskillnad.. De blir några nervösa minuter innan Sven Karlsson meddelar att matchen är slut och Lilla Träslöv håller 2-2, stor glädje bland tölöiterna och Tölö IF går till kval mot Div 3! Inför höstsäsongen satte sig spelare och ledare ner för att sätta upp delmål med det som var kvar av säsongen. 1: Att komma topp två i Div 4 Elit 2: Klara sig kvar i Reservklass 1 3: Vara obesegrade på Hamravallen Samtliga mål klarar truppen av att nå efter att ha genomfört en fantastiskt bra höstsäsong och kommer gå in i kvalet med stort självförtroende och god form! Dessutom tid att få tillbaka några skadade och sjuka spelare vilket kommer spetsa truppen ytterligare! Notera att: - Tölö är klara för kval till Div 3 - Jonathan Gunnarsson gör debut och gör ett jättebra inhopp - Carl Söderlund gör comeback och kommer vara sugen på kval! - Toffe är involverad i två av KIF:s röda kort Vi siktar vidare mot kval! Tack för stödet! Forza Tölö
Posted on: Mon, 30 Sep 2013 14:28:21 +0000