Rood-Wit 6 trakteert Hulshorst 5 op lesje efficiëntie Gisteren - TopicsExpress

Rood-Wit 6 trakteert Hulshorst 5 op lesje efficiëntie Gisteren kwam een einde aan een reeks ongeslagen wedstrijd. Na acht keer zonder nederlaag werden we met 3-0 geklopt door Rood-Wit 6, wat we aan onszelf te danken hadden. De voorbereidingen bleken tekenend voor de wedstrijd. Bij het vertrekken dacht iedereen: oh die neemt de tas wel mee, met als gevolg dat wij zonder kledingtas bij Rood-Wit aankwamen. In plaats van 14.00 uur begonnen we nu om 14.55 aan de wedstrijd en hier mochten we de mannen uit Putten dankbaar voor zijn. Helaas was de scherpte wel meteen weg bij de jongens bleek later in de wedstrijd. Op de bank was de scherpte wel aanwezig. Johny Jake zei: Die nummer 5 van die lui is wel erg goed! Waar sommigen de speler wilden opsporen bleken de mannen zonder rugnummers te spelen. Enfin, de samenvatting! De eerste fase waren we overduidelijk de betere partij. In een matige pot op een raar veld domineerden we en kregen vele kansen. Na schoten uit de tweede lijn van Pol (2) en Toine oogde de keeper van Rood-Wit alles behalve zeker. De schoten werden geen van allen klemvast gepakt, maar bij de rebound was niemand van ons die voor gevaar kon zorgen. Het eerste grote gevaar was voor Niels Geluk, die een bal hard ingespeeld kreeg van Pils. Geluk draaide knap weg bij zijn tegenstander en liep alleen richting de keeper. Waar wij al op de banken stonden, raakte Geluk de bal uiterst onfortuinlijk en de bal verdween ver over en naast de goal. Bram ‘Bammes’ zorgde voor het eerste hoogtepuntje van de wedstrijd door een trucje te doen in de mooiste aanval tot dan toe. Een meesterlijke combinatie die begon bij Robje ging via Drink en Sees in één keer naar Bammes. Bammes gleedt met een uiterste inspanning naar de bal toe en gaf zijn tegenstander daarmee een panna. De aanval zelf stierf in schoonheid. De volgende aanval was ook voor Bammes, die na een een-tweetje met Pils diep werd gestuurd, hij gaf de bal perfect voor, Drink deed een overstapje en Sees kon vrijstaand binnen schieten, maar stuitte van dichtbij op de keeper. Een bekende voetbalwet zegt dat als er aan de ene kant veel kansen gemist worden, dat die aan de andere kant wel valt. Daar waren wij helaas getuige van. Een belabberde bal met buitenkant rechts van Polletje had te weinig snelheid en een andere speler moest corrigeren met een overtreding. De eerste kans van Rood-Wit kwam uit deze vrije trap en werd simpel binnen gekopt, 1-0. Voor de rust probeerden we de verdiende 1-1 te forceren, maar dit mocht niet baten. Bammes had een hard schot die goed gepareerd werd voor de keeper en de twee grootste kansen voor rust waren nog voor onze topscoorder Dennis Drink. Eerst werd hij één op één gezet met de keeper, maar onfortuinlijk gleed hij uit waardoor de 100% kans verloren ging. In de slotseconden van de eerste helft gaf Pils een magistrale voorzet, DDD hoefde alleen maar binnen te tikken. Op het moment van raken stuiterde de bal echter op en zo schoot hij van dichtbij huizen hoog over. Rust 1-0. De tweede helft veranderde het spelbeeld iets. De kopjes bleven hangen bij sommigen, de instelling van de laatste weken was ver te zoeken en dit kwam ook in het spel naar voren. Toch hadden we lichtelijk de overhand in de tweede helft. Het eerste echte gevaar kwam van Rood-Wit, dom balverlies leidde een counter in. De pass stuurde twee aanvallers richting Opa. Enig obstakel was Henkjan, die zijn lichaam goed gebruikte en zo de twee aanvallers van zich af wist te schudden. Kansen van DDD en Pol gingen er elke keer net niet in en de tijd tikte langzaam weg. Omdat wij steeds hongeriger werden naar de gelijkmaker, kreeg Rood-Wit steeds meer ruimte. Waar wij weer een handvol kleine kansjes misten, profiteerden zij met een (Albert) vlijmscherpe counter. Door één simpele steekbal van achteruit sneden ze door onze defensie heen. De uitkomende Opa werd met een stiftje geklopt, 2-0. Nu gingen we in een soort van alles of niets offensief op zoek naar de aansluitingstreffer, die zeker had kunnen vallen. Maar gister bleek een dag te zijn waarin het gewoon niet wilt vallen. Zo miste Henkjan ‘de tank’ uit een scrimage van dichtbij en schoot Pils net naast. Waar het besef er was dat er geen eer meer te behalen viel in Krachtighuizen, counterde Rood-Wit slim naar de 3-0 eindstand. Zo waren we wederom de bovenliggende partij, wat dit seizoen verrassend vaak het geval is. Het positiespel is goed, automatismen zitten in het team en er worden wekelijks vele kansen gecreëerd. Al met al feiten waar een trainer alleen maar blij om kan zijn. Maar het vele missen van de kansen breekt ons nu al voor de vierde keer dit seizoen op. (Nunspeet, Hierden en VVOG gelijk + deze verloren). Volgende week spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan mogen we wederom uit spelen, dit maal tegen De Kieviten 2. Hopelijk wordt dan de draad weer opgepikt en de aansluiting bovenin weer gevonden.
Posted on: Sun, 01 Dec 2013 17:00:32 +0000