SVMM neemt drie punten mee uit Wijk bij Duurstede (door: SVMM) De - TopicsExpress

SVMM neemt drie punten mee uit Wijk bij Duurstede (door: SVMM) De 2e wedstrijd van het seizoen was tegen CDW in Wijk bij Duurstede. SVMM was nog puntloos en CDW had drie punten gepakt tegen FZO uit Zeist. Op het winderige veld van CDW stond SVMM de gehele 1e helft onder druk, met veel kunst en vliegwerk werd de nul gehouden. In de 2e helft liet SVMM zien waar het toe in staat is. Er werden vier 100% kansen afgedwongen, maar niet gescoord tot een kwartier voor tijd een kopbal van Nick Engelen niet goed werd weggewerkt en voor de voeten kwam van Jacob van den Essenburg en de 0-1 maakte. SVMM begon in vrijwel dezelfde opstelling als tegen SVP, alleen Max van der Pluijm was weer beschikbaar en nam de plaats in van de half geblesseerde Michel Tornij. SVMM stond van begin af aan onder druk. De bal kwam niet of nauwelijks van de eigen helft en SVMM moest alle zeilen bij zetten om het doel schoon te houden. Na een onrustige twintig minuten kreeg SVMM een vorm van controle bij gevaarlijke momenten. Keeper Bas Langeveld hield samen met zijn achterhoede het doel schoon tot aan de rust. Waarbij het niet vreemd was geweest als SVMM al met 2-0 of 3-0 had achter gestaan. Echter de werklust van de ploeg uit Maarn werd beloond. In de rust werd al wel duidelijk dat het spelbeeld zou gaan kantelen, met de wind in de rug kon SVMM er regelmatig gevaarlijk uit komen. Vooral met de snelle buitenspelers Niels van der Voort en Mark Hamulyak. Het doel werd nog niet gevonden. CDW kwam ook zo nu en dan voor de goal van Bas Langeveld, maar de duels werden vaak in het voordeel van SVMM beslecht. Uiteindelijk werd bij een vrije trap Nick Engelen bereikt die de bal gericht op het doel kopte. Deze inzet werd op de lijn gekeerd door een verdediger van CDW, maar uit de rebound was daar Jacob van den Essenburg om de bal er als nog onhoudbaar binnen te schieten, 0-1. Met nog een kwartier te spelen trok SVMM het spel naar zich toe. Grote kansen waren er voor Mark Hamulyak, die de bal uiteindelijk met een lob over de keeper wilde spelen, waarbij een passeerbeweging beter op zijn plaats was geweest. Ook een uitstekend uitgespeelde aanval met als eindstation Ronald Schoonhoven werd ook niet op waarde geschat. Hierna volgde er twee noodgedwongen (vanwege blessures van Nick Engelen en Mark Hamulyak) wissels, hierdoor was de organisatie in het veld weg en kreeg ook CDW weer mogelijkheden. Uiteindelijk leek CDW in blessuretijd alsnog de gelijkmaker te maken, maar met het nodige geluk ketste deze onhoudbare inzet op de kruising van het doel. Zo kon SVMM de zwaarbevochten punten mee nemen naar Maarn. Vanaf deze plaats moet ik een compliment geven aan het gehele elftal. In grote delen van de wedstrijd moesten de spelers van SVMM achter de spelers van CDW aanlopen en hierin is door vrijwel niemand verzaakt. Vooral John Verhagen en Nick Engelen zijn als mannetjesputters tekeer gegaan. Er is gestreden voor iedere meter en dat heeft uiteindelijk de overwinning bezorgd. 0-1 73 min. Jacob van den Essenburg SVMM; Bas Langeveld; Robin Petersen, Simon Veldhuizen, Jacob van den Essenburg, Max van der Pluijm; Nick Engelen (79 min. Robert Wijnen), Ronald Schoonhoven, John Verhagen; Mark Hamulyak (82 min Sander Smid), Sven van Schaijk (67 min. William Potappel), Niels van der Voort
Posted on: Sun, 15 Sep 2013 18:20:03 +0000