Vlotte overwinning tegen Lierse KRC Genk heeft zijn eerste van - TopicsExpress

Vlotte overwinning tegen Lierse KRC Genk heeft zijn eerste van zeven wedstrijden in drie weken vlot gewonnen. Met de partij tegen Lierse begon KRC Genk aan een zwaar beladen drie weken met maar liefst zeven wedstrijden op rij. En dat de komst van de Pallieters geen cadeau was wist Mario Been maar al te goed. Zij hebben een sterke ploeg die eigenlijk meer punten verdient dan ze hebben, aldus de Rotterdammer. Onder Stanley Menzo spelen ze ook veel aanvallender, dat komt ons goed uit want dan krijgen wij meer ruimte. Al wordt het niet gemakkelijk. Been hield Hyland op de bank ten voordele van Kumordzi. Camus speelde voorin in steun van Vossen. Lierse coach Menzo had geen reden om het team dat op de vorige speeldag Bergen versloeg te veranderen en startte dus in dezelfde basisopstelling. Wervelende eerste helft. Genk begon scherp aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg Kumordzi een goede schietkans. Zijn poging werd afgeblokt. Dan probeerde Gorius het met een te zwak schot. Maar Lierse was niet naar Limburg afgezakt om zich in te graven. De jonge Vercauteren verplichtte Köteles met een hard gekruist schot tot een acrobatische redding. Op het kwartier had Genk nog pech toen De Ceulaer op de lat kopte maar tien minuten later kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken. Camus recupereerde de bal in de zestien en legt goed breed tot bij de aanstormende Tshimanga. Die nam de bal meteen op zijn linker en poeierde de 1 - 0 tegen de touwen. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Kara en Koulibaly waren voorin blijven hangen na een hoekschop en zetten met een prachtige combinatie Kumordzi alleen voor doel. Met een beetje hulp van de paal duwde de Ghanees de 2 - 0 binnen. En nog was Genk niet klaar. Op slag van rust mocht Camus een hoekschop trappen. Koulibaly torende hoog boven alles en iedereen uit en buffelde met de kop de 3 - 0 voorbij Goris. Lang geleden dat de thuisploeg nog eens met zo een ruime voorsprong mocht gaan rusten. Eerste goal voor Schrijvers. In de tweede helft ging de thuisploeg verder met het mooie combinatievoetbal. Zonder de handrem aan te trekken maakten ze het zichzelf gemakkelijk door de bal het werk te laten doen. Saïdi kopte nog eens een hoekschop nipt naast aan de eerste paal maar verder kwam Lierse in de aanvangsfase niet. Met het oog op de aankomende Europa League wedstrijd begon Mario Been aan zijn vervangingen. Ayub en Schrijvers kwamen in voor Buffel en De Ceulaer. De twee youngsters zorgden al meteen voor de 4 - 0. Ayub zette Hoefkens in de wind en vond Schrijvers voor doel. Die kon zijn eerste officiële doelpunt voor Genk gemakkelijk binnen duwen. De wedstrijd ging dan op slot. Genk hoefde niet meer en Lierse kon niet meer. Limbombe zag nog een schot afgeblokt maar daarbij bleef het. De generale repetitie voor de match tegen Rapid Wien van aanstaande donderdag kon geslaagd genoemd worden.
Posted on: Sun, 20 Oct 2013 08:40:02 +0000