Vreeswijk krijgt te weinig Uitslag 2:1, rust 1-0 Op een voor - TopicsExpress

Vreeswijk krijgt te weinig Uitslag 2:1, rust 1-0 Op een voor beide ploegen vreemde tijd onder een zwangere hemel werd er om 17:00 afgetrapt in de 1e bekerronde. Vreeswijk, die met deze wedstrijd pas hun eerste wedstrijd afwerkten, begonnen heel behoudend aan de wedstrijd. Met het volledige team op eigen helft werd getracht de opbouw van SVMM rond de middellijn af te stoppen. SVMM, niet doortastend genoeg en spelend in een te laag tempo, wist het ogenschijnlijke veldoverwicht niet direct in kansen uit te drukken. Afgezien van een uit een vrije trap over gekopte doelpoging van Jacob vd Essenburg. Dit was in de 2e minuut. Vreeswijk bewees al vrij snel over een plan te beschikken, het inzakken had vooral als doel om de tegenpartij te overrompelen bij balverlies. Daar hadden ze vandaag tegen SVMM wel plezier van, want SVMM leed nogal wat balverlies. Veelal werden diep op de helft van Vreeswijk wel Zwart-Witten gevonden, maar door een gebrek aan aansluiting om de aanval vervolg te geven, werd er veelal balverlies geleden. Eén van de spaarzame momenten waarin SVMM wel echt door de achterste linie van Vreeswijk heen brak leverde Sven van Schaik in de 17e minuut na een knappe uitkap-actie een levensgrootte kans op. Helaas ontbrak het aan zuiverheid en kracht om de verkregen kans om te zetten in een voorsprong. Ondanks het betere veldspel van Vreeswijk wist de ploeg uit Utrecht niet tot grote kansen te komen, pas in de 33e minuut werd er uit een standaard situatie een voorzet net over de kruising gekopt. Op een onbewaakt moment bij Vreeswijk waarbij SVMM nu over de linkervleugel via Jacob vd Essenburg goed doorkwam, die deze rush tot aan de achterlijn kon afmaken en het overzicht kon bewaren om de vrijstaande Mark Hamulyak vrij voor de keeper te zetten; hij faalde niet en op slag van rust komt SVMM op een 1-0 voorsprong. Rust. De 2e helft komt Vreeswijk meer opzetten en willen duidelijk SVMM meer onder druk zetten. SVMM blijft vrij eenvoudig overeind, alhoewel dit ook wel wat zegt over de aanvalskracht van Vreeswijk. Of beter; over het gebrek daar van... Niettemin heeft de goalie van Maarn, Robin van Kooten, die een vrij eenvoudige avond had, de hulp op de doellijn nodig van Ronald van Schoonhoven die de bal na een inzet van de Vreeswijk Spits kan doen keren. In deze fase dringt Vreeswijk echt aan en moet SVMM alles uit de kast halen om de voorsprong te behouden. Ondertussen is Bart Berendsen op de rechtsback positie ingevallen, Max van de Pluijm daarmee naar de linkerkant gezet en Jacob vd Essenburg in het vertrouwde centrum gezet, dit was mogelijk omdat Sander Smid na een prima 60 minuten het veld moest ruimen. Vreeswijk raakt vermoeid. We zitten in de 70 minuut en het veld wordt vooral aan Vreeswijk kant erg lang. De vermoeid ogende SVMM aanvallers Niels van der Voort en Sven van Schaik kunnen daar geen voordeel uit halen. Met de wissels William Potappel in de spits voor Sven en Pim van Maanen voor de niet 100% fitte Niels probeert de coach van SVMM, Olaf Kersbergen, de aanval nieuw leven in te blazen. De eerste tekenen hiervan zijn vrijwel direct zichtbaar; beide invallers ogen gretig en niet geheel toevallig levert dit het gewenste effect op. Pim van Maanen pikt de bal op na goed doorzetten van William, en via een prima pass achter de verdediging van Vreeswijk wordt Mark Hamulyak gelanceerd, deze weet de mee opgekomen Pim in de as van het veld op het randje van de 16 te bereiken en deze faalt dan ook niet en weet de prachtig zuivere assist om te zetten in een 2-0 voorsprong. Vreeswijk voor zover niet moe gestreden, gooit nog 1x de gashendel helemaal open om toch nog de eer te redden. Wederom via een prachtig aangesneden vrije trap wordt de bal bij de 2e paal hard ingekopt. SVMM dacht de buit al binnen te hebben, maar moet nu nog even heel goed het koppie er bij houden. 2 Minuten later, zonder noemenswaardige momenten, fluit de uitstekende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De eerste officiële wedstrijd van SVMM in het seizoen 2013-2014 is met een zwaar bevochten overwinning een feit. Vreeswijk speelde het beste voetbal, SVMM bleek de beste ploeg. Uw -tijdelijke- verslaggever
Posted on: Sat, 24 Aug 2013 20:39:25 +0000