WDS’19 Zat2 struikelt zich een weg door de competitie Het was - TopicsExpress

WDS’19 Zat2 struikelt zich een weg door de competitie Het was weer zo’n dag waarop WDS’19 Zat2 de punten vooraf zou gaan pakken en achteraf de punten gigantisch liet liggen. Het was ook weer zo’n dag waarop WDS’19 Zat2 een tegendoelpunt kreeg te verwerken in de eerste minuut van de tweede helft en in de laatste seconde van de tweede helft. De conclusie na de puntendeling met DSE 5 luidt dan ook: WDS’19 Zat2 heeft last van knikkende knietjes. WDS’19 Zat2, een apart verhaal. Het team wisselt schitterende periodes voetbal af met verschrikkelijk angsthazen voetbal. Het ene moment is het volop genieten en het andere moment lopen de fans, begeleiders, bankzitters en de mannen op het veld met een natte bilspleet vol met verlammende spanning rond. Die verlammende spanning was in de eerste helft totaal afwezig. In een schitterende eerste helft liet WDS’19 echt geen spaan heel van DSE 5. Mathijs, Luuk, Bertje, Big Bert, Mies, Ruby, Dan, Piet, Renal, Raske en Jeff waren sneller, technischer, steviger, gemener en bovenal gewoon veruit de betere ten opzichte van hun tegenstanders. De verdediging stond als een huis, het middenveld liet zien over flink wat creativiteit en dieptepasses te beschikken en de aanval was vaak aanspeelbaar, bleef druk houden en bleef de diepte zoeken. Big Bert viel op door zijn aanvallende intenties en daden. Een aantal maal kwam de ‘ouwe’ vanuit een corner gevaarlijk opzetten en kopte het lederen vod vanuit een corner al vrij snel in de wedstrijd tegen het net. De 2-0 was echter niet aan Big Bert besteed. In een klutssituatie aan de linkerkant van het vijandelijk strafschopgebied stormde ‘BB’ als een idioot de scrimmage in, veroverde de bal en in een soepele beweging drukte hij tevergeefs af in de verre hoek. Ondertussen bleef het hoge niveau in de eerste helft gehandhaafd, evenals de rust in het elftal. Er viel geen onvertogen woord aan de zijde van WDS’19 zat2. Alhoewel!? De aanwezigen op sportpark Paradijs hoorde wel de ver’ras’sende woordkeuze ‘lomp’ over het veld gefluisterd worden. Op de een of andere manier bleef iemand dat woord voor de vuist weg in iemands oor fluisteren en een DSE 5 speler bleef er maar op reageren. Met uiteraard een negatieve invloed op de voetbalprestaties van DSE 5. Aan het einde van de tweede helft werd de mooiste goal van deze jaargang gescoord door Renal. Een schitterend opgezette aanval kwam uiteindelijk aan de linkerkant bij Raske uit en hij gaf de bal over zo’n 20 meter hoog voor op Renal. Renal liep schitterend tegen de bal op en plaatste een ‘bewussie’ in de verre hoek met de binnenkant van de voet achter de keeper. Een 2-0 voorsprong was totaal onverdiend, WDS’19 Zat2 had wel met 6-0 voor moeten staan. De tweede helft begon echter direct met een vertrouwd gegeven; een tegendoelpunt. Echt moeilijk kreeg WDS’19 het in de tweede helft niet door deze aansluitingstreffer. De tweede helft was lang niet zo goed als de eerste, maar WDS’19 zakte niet weg onder een bedenkelijk niveau. Er waren nog zat kansen op de 3-1, zoals een goede alternatieve vrije trap en een gevaarlijk afstandsschot van Ras. De laatste 10 minuten braken aan en DSE begon een beetje bloed te ruiken en probeerde alles of niets te voetballen. Echt veel kansen bracht het ze niet en daar bovenop kwamen ze ook nog met 10 man te spelen. Nog geen 5 minuten later pakte ook Ras een gele kaart en dus een tijdstraf. De blessuretijd was inmiddels ingegaan en DSE 5 bleek opeens twee keer gevaarlijk te kunnen zijn in een wel erg lange blessuretijd. Uitgerekend in de allerlaatste seconde van de blessuretijd kreeg WDS’19 Zat2 de bal niet weg en kwam uiteraard de bal weer voor een voet van de tegenstander te liggen die niet twijfelde en de bal hard achter Mathijs werkte. Een teleurstelling, niets meer en niets minder. De schuld van deze deceptie? Niet de scheids, die wel degelijk te lang door bleef gaan. Niet het veld, wat wel degelijk moeilijk bespeelbaar was. Nee, het was WDS’19 die het verzuimde om de tegenstander helemaal kapot te maken en diezelfde tegenstander binnen 45 minuten af te schminken met 6-0. En het was WDS’19 die het opeens dun door de broek deed op het einde van de wedstrijd. Komend weekeinde geen wedstrijd. De KNVB is akkoord gegaan met het verzetten van onze wedstrijd tegen TVC Breda. Op 16 november staat de eerstvolgende wedstrijd uit tegen Internos op het programma. Daar gaan we laten zien dat we bij de beste ploegen uit deze competitie horen.
Posted on: Tue, 05 Nov 2013 13:10:33 +0000