Wedstrijdverslag FC HEIKANT - KFCO BEERSCHOT WILRIJK 0 - - TopicsExpress

Wedstrijdverslag FC HEIKANT - KFCO BEERSCHOT WILRIJK 0 - 2 KFCO Beerschot Wilrijk heeft vanmiddag de nederlaag van vorige week zaterdag even netjes als probleemloos naar de vergeethoek gevoetbald. Het had aan goals van Nijs en Daal voldoende om, in de eerste helft reeds, een nochtans niet onaardig voetballend Heikant weg te zetten. Hiermee kunnen de troepen van trainer Urbain Spaenhoven aan een nieuwe successenreeks beginnen. Het voetbal was bij momenten vlot en overtuigend, al ontbrak na de pauze wel de efficiëntie om de winstscore uit te bouwen. Maar dat is detailkritiek... De wedstrijd brak vroeg open met enkele snedige Heikant-acties en niet ongevaarlijke pogingen van Bruynseels… maar gaandeweg waren het toch onze jongens die het initiatief grepen. Met een goed gestoffeerd middenveld waarbij Magerman voor rust en overzicht zorgde, De Smedt voor infiltraties via de flank en Ascencion het frivole toetsje toevoegde. Halfweg de eerste helft volgde de logische openingsgoal, toen Ascencion in de grote rechthoek foutief gestuit werd en Peter Nijs de penalty (ja hoor, een échte elfmeter voor KFCO Beerschot Wilrijk!) netjes binnenschoot. Een verdiende voorsprong trouwens, want voordien had De Smedt bij een vrije trap al de bovenkant van de deklat geviseerd en zag Van der Linden een poging nipt naast gaan. Net na het halfuur werd de Kielse voorsprong verdubbeld. Nu was het Dyron Daal die op de juiste plaats stond om een knappe actie Baert-De Smedt binnen te koppen. 0-2, de schaapjes leken al bij de rust op het droge. Toch werd die tweede helft geen verplicht nummertje. Heikant ging plots vranker en vrijer voetballen en tekende enkele best leuke combinaties op de mat. Doelman Jef Snyders liet zich echter niet verschalken. KFCO Beerschot Wilrijk kon op die manier snel omschakelen en counteren, maar miste de finesse en de zuiverheid om de marge verder uit te diepen. Zo stuitte Dermaut, die Daal was komen vervangen, op de thuiskeeper en borstelde Baert wat later een bal centimeters naast de verkeerde kant van de paal. De enige opwinding kwam er nog na een tweede gele kaart - en dus de uitsluiting - van Heikant-verdediger (en ex-Beerschotter) Ben Bakkovens, waardoor onze jongens helemààl niet meer in de problemen kwamen. En een zoveelste verdiende overwinning mochten inschrijven. TOESCHOUWERS: 1.500 SCHEIDSRECHTER: El Filali DOELPUNTEN: 25’ Nijs op penalty 0-1, 32’ Daal 0-2 HEIKANT: Haegemans, Geerts, Van Dessel, Thijssen, Bakkovens, Sterckx (77’ Madah), De Winter, Cannaerts, Bruynseels (80’ Buts) , Jacobs en El Harouat (85’ Ell Moussaoui) BEERSCHOT WILRIJK: Snyders, Laevaert, Van der Linden, Verboven, Van der Heyden, De Smedt, Magerman (84’ Meyers), Ascencion (80’ De Woyer), Baert, Daal (46’ Dermaut) en Nijs. GELE KAARTEN: Van Dessel, Sterckx, De Winter RODE KAART: 66’ Bakkovens (2 x geel) Tekst: Danny Geerts beerschotwilrijk.be
Posted on: Sun, 27 Oct 2013 18:08:09 +0000