Wedstrijdverslag Nunspeet D1 van zaterdag 19 - TopicsExpress

Wedstrijdverslag Nunspeet D1 van zaterdag 19 oktober! “Nunspeet D1 bekert door na 0-10 zege tegen WHC D2.” Vanmorgen staat er een bekerwedstrijd op de planning in en tegen WHC D2. Een bekende van ons, want 2 weken geleden nog wonnen we in de competitie met 0-6. Maar ondanks de ruime overwinning toen, kwam deze niet zo gemakkelijk tot stand als het lijkt. De Wezepers streden voor elke meter en hielden onze mannen lang op 0-1. Pas toen het vlak voor rust 0-2 en 0-3 werd, was het verzet gebroken. Ook vandaag verwachten we dus een strijdbaar Wezep! Tijdens de wedstrijdbespreking wordt er aangegeven dat het vandaag belangrijk is om Wezep meteen onder druk te zetten. Hoe sneller we een voorsprong innemen, hoe makkelijker we het voor onszelf zouden maken. Dit gebeurd ook meteen, we beginnen goed. Want na een goede pass van Mike is het Hakim die de 0-1 na 3 minuten al op het scorebord brengt! Hierna volgt een onrustige periode. Wezep is strijdbaar, maar ook wij zetten goed druk. Helaas weten we op het moment dat we de bal veroveren nog niet elke keer de juiste keuze te maken. Na zo’n 10 tien minuten veroveren we achterin de bal. Via een snelle counter komt de bal bij Daan, die goed het overzicht houdt en Hakim voor de keeper zet, 0-2. Weer een paar minuten later is het Hakim die goed druk zet en op zijn beurt Daan een niet te missen kans biedt, dit doet hij dan ook niet en het is 0-3! Toch is het niet alleen maar hosanna. Af en toe zoeken we nog de moeilijke oplossing, wat ook wel eens gevaarlijk balverlies betekend. Maar gelukkig is onze verdediging op dat moment scherp, zodat het niet voor hele grote kansen aan Wezeper kant zorgt. In de 20e minuut krijgt Jesper een corner te nemen. Deze geeft hij scherp voor en een eigen doelpunt van een van de Wezepers zorgt voor de 0-4. Meteen volgen er 3 wissels. Jonathan, Mark en Thomas komen er in voor Jesper, Fabian en Hakim! Voor rust scoren we nog 1 keer. Mike geeft voor en via Junuh belandt de bal bij Jonathan. Zoals vaker dit seizoen betekent dit dat de bal achter de keeper van de tegenstander in het netje ligt! In de rust bespreken we de eerste helft. Complimenten voor de manier waarop de jongens elke keer weer druk blijven zetten op Wezep en de effectiviteit waarmee er omgesprongen wordt met de kansen! Op de 5 doelpunten na hebben we namelijk de eerste helft maar 1 kans gemist. Toch is de 0-5 voorsprong wel een beetje geflatteerd, want ook Wezep kwam er af en toe gevaarlijk uit! De tweede helft willen we proberen wat rustiger aan de bal te blijven, waardoor we hopen iets meer de bal in de ploeg te houden. Al na 1 minuut spelen in de tweede helft doet Sam waar hij goed in is. Een prima steekpass op de diepgaande Thomas, die vandaag namens D2 met ons meedoet en een goede wedstrijd speelt, en Thomas speelt de bal door de benen van de keeper en het is 0-6! Dit wordt met z’n allen gevierd met de welbekende Fifa-viering ‘de Pitbull’. Door wie anders bedacht dan Mike! Hierna volgt een periode waarin Wezep nog één keer alles op alles zet om nog wat terug te doen. Maar onze verdediging onder leiding van Jardi houdt stand. In de 44e minuut weten we er goed uit te komen. Jonathan wordt vanaf eigen helft weggestuurd. Hij is niet zelfzuchtig en legt de bal af op de meegelopen Jesper die zo voor open doel kan intikken. Geen buitenspel natuurlijk, want Jesper bleef goed achter de bal (Toch Daan?!). Nu is het verzet van Wezep dan toch echt gebroken want in het laatste kwartier vallen nog eens 3 doelpunten. Eerst is het Hakim die na een mooie combinatie via Twan en Jonathan wordt bereikt. Even later is het weer Hakim die ingespeeld wordt door Mike en via een mooie overstap zichzelf voor de keeper zet en met zijn vierde van vandaag voor de 0-9 tekent. Het slotakkoord is voor Jesper. Misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd, want na een combinatie tussen Junuh, Hakim en Jonathan krijgt Jesper een steekpass en schuift hem prima in de linker hoek! Uiteindelijk een zeer grote overwinning en de volgende ronde is bereikt! Tevreden zijn we over het feit dat we achterin steeds minder weggeven en de manier waarop er met de kansen wordt omgegaan voor de goal. Daarnaast is het mooi om te zien dat we ondanks een grote voorsprong toch elke keer weer meer willen. Aan ons als team nu de taak om de volgende stap in de ontwikkeling te zetten. Hier gaan we hard aan werken. Te beginnen met een oefenwedstrijd aankomende dinsdag in en tegen Elburg D1, de wedstrijd begint om half 7! Opstelling: Jardi; Twan, Lucas, Ray, Fabian; Junuh, Sam, Mike; Daan, Hakim, Jesper. Wissels: Mark, Jonathan en Thomas Scoreverloop: 3e: 0-1 Hakim 9e : 0-2 Hakim 15e: 0-3 Daan 20e: 0-4 Eigen goal WHC 25e: 0-5 Jonathan 31e: 0-6 Thomas 44e: 0-7 Jesper 46e: 0-8 Hakim 50e: 0-9 Hakim 57e: 0-10 Jesper
Posted on: Mon, 21 Oct 2013 18:20:10 +0000