XerxesDZB 2 (zo) – Oliveo 2 6-0 (2-0) XerxesDZB moest zondag de - TopicsExpress

XerxesDZB 2 (zo) – Oliveo 2 6-0 (2-0) XerxesDZB moest zondag de kater van vorige week van zich afspelen tegen het ongeslagen Oliveo uit Pijnacker. Dit team had éénmaal gewonnen en tweemaal gelijk gespeeld en kreeg slechts drie goals tegen. De wedstrijd begon goed en XerxesDZB was de bovenliggende partij met veel balbezit en goed positiespel. Toch had Oliveo op 0-1 kunnen komen, wanneer zij wat zorgvuldiger met deze kans was omgegaan, XerxesDZB bleef veel druk zetten op de tegenstander en wist al aardig wat kansen te creëren. Toch duurde het tot de 22e minuut voordat we op een 1-0 voorsprong kwamen en daar hadden we de hulp van de tegenstander voor nodig. De keeper kreeg de bal ingespeeld en speelde de bal recht in de voeten van Robin, die van de kans leek te schrikken, maar wel de bal in het netje schoot. Hierna waren we bovenliggende partij en domineerde. Achterin met een prima Lesley en Richard, middenveld met een prima Rogier en voorin met drie gevaarlijke en behendige spitsen. De keeper van Oliveo kreeg het druk en moest in de 25e minuut handelend optreden na een prima schot van Mayles. In de 31e minuut wisten we score te verdubbelen. Rachid ging goed door en gaf een prima voorzet, waaruit Gerzinho (eindelijk weer eens) wist te scoren. XerxesDZB bleef oppermachtig en gaf niets meer weg. De score had voor de rust al zeker veel groter moeten zijn, maar je kan niet alles hebben. Een ongewijzigd XerxesDZB kwam na de rust gretig het veld in om de tegenstander de genadeklap te geven. In de de 49e minuut volgde een combinatie van achteruit via Gerzinho en Robin bij Rachid die de 3-0 scoorde. Hierna was het gedaan met de tegenstander. Zij probeerden wel te voetballen, maar leden heel snel balverlies omdat wij de bal wilden hebben, want als wij de bal hebben, kan de tegenstander niet gevaarlijk worden. In de 54e minuut werd Mayles in de zestienmeter keihard gevloerd en de uitstekende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Robin zette zich achter de bal en hij schoot zij tweede er in en wij stonden met 4-0 voor. In de 68e minuut werd een vrije schop van een goed spelende Rogier voor de goal geslingerd, waar de grootste van het veld Rachid de bal inkopte. Dit bracht de stand op 5-0. Wissels werd gebracht Otmar kwam in de 58e minuut voor Gerzinho, in de 72e minuut werd Mayles vervangen door Bas, Jaimy verving Rachid in de 75e minuut en Jeffrey en Nuno vervingen in de 80e minuut Baet en Lesley. Hiervoor had Otmar ook zijn goal meegepikt na een goede voorzet van Rachid. Het einde werd bereikt met een 6-0 overwinning. Een goed spelend XerxesDZB wist de kater van vorige week weg te werken en staat hierdoor op de derde plaats met 9 punten uit 4 wedstrijden. Zondag volgt de uitwedstrijd tegen TOGB en beginnen we weer met 0-0 en kijken we van week tot week. Ik heb van jullie genoten, boys. Ruud Oliveo 2 verliest terecht van XerxesDZB Nadat OLIVEO 2 nog geen punten had verspeeld mocht het vandaag proberen die ongeslagen status vast te houden. Opponent was XerxesDZB uit Rotterdam. Een roemruchte club dat haar wedstrijden speelt op het Sportpark Faas Wilkes. Naast deze oud speler hebben nog heel wat oud-Feyenoorders een verleden bij XerxesDZB. Het 2e zondagteam van OLIVEO reisde met een fitte selectie richting Rotterdam. Gelukkig konden enkele de verleiding van het verhuizen van de plaatselijke AH weerstaan. Opstelling OLIVEO: Martijn Duijvestijn, Hugo Mentink (c), Didier Jansen, Brian de Jong), Luuk Woutersen. Jeffrey Oort, Niels Bentvelzen, Jort Roos. Danny van Ruyven, Tim Bijnsdorp, Mitchel Rijfkogel. Wissels:Rafael Scheur, Aaron Droogh, Robin Hoogland. Vooraf wisten we dat XerxesDZB een goede tegenstander is, dat hebben ze tenslotte de eerste 3 wedstrijden al getoond. De omstandigheden waren trouwens fantastisch. Vergeleken met de kleedkamers van Kocatepe waren dit paleizen, en ook de velden en kantine mochten er wezen. Dit alles onder een lekker zonnetje waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot voetbal. Nadat aanvoerder Mentink de tos had verloren kon de wedstrijd van start. Het begin was duidelijk voor XerxesDZB dat geduldig de bal in de ploeg hield. Met hun nummer 4 probeerde ze het spel te maken via de buitenspelers. 2 handige mannetjes die keer op keer voor gevaar zorgde. Gelukkig konden Woutersen en Mentink deze in het begin nog enigszins in bedwang houden. OLIVEO zelf zorgde ook voor wat gevaar en had zelfs via Bijnsdorp nog een grote kans op de 0-1. Toch grossierde OLIVEO in foute passes en dit zorgde juist voor nog meer gevaar van de thuisploeg. OLIVEO hielp uiteindelijk knullig XerxesDZB aan een voorsprong. Achterin werd in het ‘5-meter’ gebied geprobeerd wat rond te tikken. Keeper Duijvestijn schoof uiteindelijk de bal in de voeten van de spits en die wist daar wel raad mee. Niet snel daarna was het ook 2-0. Op de rechterkant was het wederom een diepe bal die door de rappe buitenspeler werd voorgegeven. Mentink was te laat bij zijn vent en die schoot droog de 2-0 binnen. OLIVEO voetbalde onder zijn niveau en XerxesDZB leek dit goed door te hebben. De gehele wedstrijd was er volop druk op de achterste linie wat het opbouwen flink lastig werd gemaakt. De thee werd genuttigd met een 2-0 achterstand. Rijfkogel ging voor Scheur uit het veld en Bentvelzen ging naar de linksbuitenpositie. De 2e helft was amper 6 minuten oud toen XerxesDZB een vrije trap kreeg nadat Jansen een aanvaller onderuit haalden. Gelukkig stond De Jong daar nog schuin achter anders was het rood geweest. De bal werd hoog bij de 2e paal over alles en iedereen heen geschoten en de kleinste man van het veld kon de 3-0 aantikken. OLIVEO wist daarentegen geen tot nauwelijks kansen te creëren. Het kon wel vaker de vrije man vinden op het middenveld maar koos te vaak voor een moeilijk oplossing. De 4-0 van XerxesDZB zal Mentink nog lang bijblijven. Eerst nam de handige rechtsbuiten de bal klemvast mee, vervolgens beging Mentink een overtreding buiten het strafschopgebied, maar de scheidsrechter besloot anders. U raadt het al: penalty en 5-0. Uiteindelijk werd het nog 6-0 en heeft OLIVEO een flink pak slaag gekregen. Gezegd moet worden dat XerxesDZB een goede ploeg heeft die zeker bovenin mee zal gaan draaien. Echter is dit niet het OLIVEO wat we gewend zijn. Er zal dan ook uit een ander vaatje getapt moeten worden om volgende week een resultaat te behalen koploper VFC uit Vlaardingen. Verslag van Oliveo.
Posted on: Mon, 30 Sep 2013 14:55:27 +0000