ZOETERMEER – DSO9 heeft de eerste officiële wedstrijd van het - TopicsExpress

ZOETERMEER – DSO9 heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen. Dinsdagavond werd Quick Boys in de eerste ronde van de bekercompetitie in Katwijk met 2-3 verslagen. Saillant detail: de scheidsrechter besloot de wedstrijd na ongeveer 70 minuten te beëindigen, vanwege aanhoudende opmerkingen op de leiding van de kant van Quick Boys. DSO gaat hierdoor met drie punten aan de leiding in de poule. In de openingsfase maakte DSO al snel duidelijk dat ze voor een overwinning naar Katwijk waren gekomen. De Zoetermeerders, onder leiding van trainer/aanvoerder Van Wichen, zetten de tegenstander al vroeg onder druk en lieten de bal snel rond gaan. Dit resulteerde al vrij snel in een overwicht, dat direct kracht bij werd gezet door een geweldige knal van Korving. Een droomstart leek aanstaande, maar na een knappe solo spatte zijn afstandsschot uiteen op de lat; Quick Boys was gewaarschuwd. In de 14e minuut kreeg DSO dan toch de voorsprong waar het recht op had. Veringa gaf de bal mee aan Van der Zwan, die de bal hard en laag in de hoek schoot. Dit leek het startsein voor de ploeg uit Zoetermeer om aan het doelsaldo te werken, want de ene na de andere vloeiende aanval werd op de mat gelegd. Een tweede doelpunt was dan ook het logische gevolg: Scharrighuisen vond na een prachtige pass over 50 meter de volledig vrijstaande Van der Zwan, die vanaf buiten de zestien met een schitterende lob over de uitkomende keeper zijn tweede doelpunt van de avond noteerde. Met de ruime voorsprong op zak deed DSO na de eerste twintig minuten een stap terug. Mede dankzij het feit dat de vermoeidheid bij beide ploegen erin sloop, werd de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer wat minder opwindend, tót aan minuut 31. Na een van Quick Boys’ spaarzame aanvallen werd spits Kuijt randje zestien met de rug naar het doel aangespeeld, waarna hij de bal vanuit de draai tot ieders verbazing (inclusief die van hem zelf) kiezelhard in de kruising kegelde: 1-2. Vanuit het niets kreeg Quick Boys voor het eerst deze wedstrijd het gevoel dat er iets te halen viel, met als gevolg dat de spanning weer terug was. Toch leek DSO vijf minuten later opnieuw de voorsprong te verdubbelen, maar de goal van Van der Heijden werd (onterecht?) afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant werd er wél gescoord. Een door Quick Boys ingebrachte vrije trap kon nog door Korving worden weggekopt, maar de daaropvolgende voorzet werd op het randje van buitenspel binnengelopen door Kuijt. De grensrechter hield de vlag naar beneden en het gevolg was dat beide ploegen, ondanks een veldoverwicht voor DSO, de kleedkamer op konden zoeken met een 2-2 ruststand. Na de theepauze was meteen voelbaar dat DSO vanuit een ander vaatje ging tappen dan de tien minuten voor rust. Met een driedubbele wissel (Tardast voor Van Wichen, Lachmansingh voor Pronk en Hulspas voor Van der Heijden) bracht Van Wichen vers bloed in het elftal, dat evenals in de eerste helft direct druk op de tegenstander uitoefende. Na twee gestuite aanvallen was het derde schot op doel wél raak: na een prachtige vrije trap van Veringa, die zijn tweede assist van de avond noteerde, liep Van der Zwan zijn valse hattrick binnen: 2-3. Dit bleek een onoverkoombare klap voor de mannen van Quick Boys, die de scheidsrechter als zwarte piet bestempelden. Na meerdere waarschuwingen en gele kaarten te hebben moeten uitdelen vanwege aanhoudende aanmerkingen op de leiding, was voor de leidsman de maat vol: na 70 minuten beëindigde hij de wedstrijd. Door de overwinning gaat DSO momenteel aan kop in de bekerpoule. Volgende week zaterdag wacht opnieuw een wedstrijd in Katwijk. Dit keer is Katwijk zelf de tegenstander. Scoreverloop: ’14 Van der Zwan 0-1 ’21 Van der Zwan 0-2 ’31 Kuijt 1-2 ’43 Kuijt 2-2 ’58 Van der Zwan 2-3 Opstelling Quick Boys: Kuijt; Kuijt, Kuijt, Kuijt, Kuijt; Kuijt, Kuijt (’46 Kuijt), Kuijt; Kuijt, Kuijt, Kuijt. Opstelling DSO9: Van Herwaarden; Teuben, Scharrighuisen, Korving, Boreel; Veringa, Van Wichen (’46 Tardast), Verhagen; Pronk (’46 Lachmansingh), Van der Zwan, Van der Heijden (’46 Hulspas).
Posted on: Thu, 29 Aug 2013 22:17:46 +0000