Alkmania Vr1 - VUC Vr1 Alkmania Vr1 - VUC Vr1Na de deceptie van - TopicsExpress

Alkmania Vr1 - VUC Vr1 Alkmania Vr1 - VUC Vr1Na de deceptie van vorig week konden we het vandaag goed maken tegen Alkmania. Al drie jaar voetballen we tegen deze tegenstander. Vorig jaar beslisten wij in een onderlinge wedstrijd dat wij kampioen werden van de 3e klasse. Gelukkig promoveerden Alkmania via de nacompetitie omdat zij ook te goed zijn voor de 3e klasse. Nu een paar maanden verder is het zelfs verassend dat beide ploegen bovenin meedraaien in de 2e klasse. Tot voorafgaand deze duel stond Alkmania zelfs bovenaan. Het is mooi om te zien dat zowel wij (VUC) als Alkmania bovenin meedraaien. Toch een compliment voor beide ploegen al is de doelstelling van VUC nog steeds handhaving aangezien we als club debuteren in de 2e klasse. Nu het zo goed gaat wellicht onze doelstelling bijstellen in de winterstop. De wedstrijd dan, motiveren was niet nodig. Bovendien wisten we dat Alkmania zich had versterkt met twee dames die na jarenlange trouwe dienst bij RCL terug keerden bij de club. Vuc miste vandaag naast de langdurige afwezigen ook Isabel (toch onze topscoorster dit seizoen). VUC verloor de tos en mocht met wind tegen beginnen. Alkmania begon scherp en binnen paar minuten werd de rechtsbuiten gezocht met een diepe bal. Twee waarschuwingen verder en bij de 3e keer was de bal goed. De rechtsbuiten ging 1 op 1 daatje af die redde met een goede redding. Gelukkig voor ons schoof ze de rebound net naast de paal. Voor VUC een teken om de mouwen extra op te stropen. Niet veel later uit een tegenaanval belande de bal bij onze rechtsbuiten Linda. Linda wou voorgeven maar de wind hielp ons en de bal belande over de keepster in de verre hoek (0-1). Een mooie opsteker en enkele minuten later mocht VUC weer juichen. Een crossbal van Bibi die terecht kwam bij Linda. Haar inzet werd gestopt door de keepster van Alkmania maar gelukkig was Sylvia attent meegelopen om de 0-2 binnen te koppen. Even leek ook de 0-3 te vallen. Wederom een voorzet door de wind meegenomen en keepster viel met bal in het goal. Heleen sprong mee maar het leek erop dat ze de keeper niet hinderde. De scheidsrechter floot niet voor een overtreding maar gaf ook geen goal. Wel was de keepster tijdens haar val geblesseerd geraakt. Blessure behandeling en vrije trap mee. Had zomaar een goal kunnen zijn maar scheidsrechter beslist anders. Akmania een heel goed voetballende ploeg waardoor we genoodzaakt waren om reactie voetbal te spelen. De mid-mid van Alkmania, normaliter ster speelster moest het vandaag toch echt afleggen tegen Desiree. Dees twee koppen kleiner stond haar vrouwtje en speelde een puike partij en dat voor iemand die voor het eerst dit jaar bij de vrouwen uitkomt (hiervoor Scheveningen Ma1). Voor rust werd Alkmania nog 1x gevaarlijk na een goede aanval. Sterker nog uit de rebound scoorde Alkmania maar voorafgaand stond de linksbuiten buitenspel toen ze de bal kopte die daat redde waarna de rebound er niet mee toedeed. VUC ging rusten met een 0-2 voorsprong maar Sylvia had hier nog verandering in kunnen brengen. Een bal op de lat en een 1 op 1 kans was niet aan haar besteed. In de rust besproken wat we konden verwachten in de tweede helft. Duimpjes omhoog wat betreft de 1e helft en doorgaan ermee in de tweede helft. Ook in de tweede helft reactievoetbal van VUC. Hiervoor schamen we ons niet want soms is je tegenstander voetballend gewoon beter. Met veel inzet en mentaliteit kan je hier het beste tegen weren. VUC ging compact staan, linies kort op elkaar en gaan voor elke bal op elke meter van het veld. Alkmania had 80% balbezit maar toch waren de beste kansen voor ons. Bibi liet een 1 op 1 liggen maar niet veel later schoot ze verwoestend raak uit een afgeslagen corner van desiree (0-3). Overigens versierde ze de corner zelf nadat ze van 25 meter de bal richting de kruising schoot. Keepster redde en uit de corner viel dus die 0-3. Alkmania drong nog meer aan en de kleine kansjes gingen zich opstapelen. Vrije trap net over, een vrije trap net voorlangs, een schot net naast of 1 die werd gepareerd door onze Daat. Vooralsnog was het geluk met ons mee. Onze goed spelende verdediging begon te kraken. Eindelijk kwam de rechtsbuiten van Alkmania los, oog in oog met Daat die goed uitkwam schoof ze de bal rustig in de verre hoek maar gelukkig voor ons net naast. Nog enkele hachelijke momenten na goed genomen corners waaronder een bal die Syl van de lijn haalde floot de scheidsrechter af. VUC bijt van zich af na deceptie vorig week tegen Ado 20. Een getergd VUC vandaag. Inzet 120%, vol voor elke bal en samen gewerkt als een TEAM. Complimenten aan iedereen! Door de overwinning klimt VUC naar de tweede plaats die VUC deelt met Limmen en Alkmania. Velsen staat bovenaan met 1 punt meer. Op 24 november staat de inhaalduel Velsen-VUC en wordt er ook om de 1e periodetitel gespeeld.
Posted on: Sun, 03 Nov 2013 23:16:42 +0000